Drents Vakantie Orkest vermaakt jong en oud

Toegevoegd op: 11 april 2018
Drents Vakantie Orkest vermaakt jong en oud

Stichting Betoeterd organiseert deze zomer, voor de vierde achtereenvolgende keer, het Drents Vakantie Orkest. Verenigingsmuzikanten van harmonieorkesten, fanfares en brassbands uit Drenthe en omgeving kunnen zich, ongeacht leeftijd, aanmelden voor deelname. Dit zomerse projectorkest repeteert in de zomervakantie elke woensdagavond onder leiding van het dirigententeam Silva Tichelaar-Soepboer en Sijtze van der Hoek. Er staat o.a. muziek van Joe Cocker, Johan de Meij, Bløf en Peter Kleine Schaars op het programma.

Gastarrangeur Jorrit Laverman schrijft een medley van het duo Wham!. Sinds vorig jaar heeft het projectorkest een eigen “herkenningstune”, waarin het Drents Volkslied verwerkt is. Dit jaar nodigt het orkest jonge kinderen (inwoners en toeristen) uit om kennis te komen maken met de lol van het samenspelen. Componist Erik Peetam van uitgeverij Muzerik schrijft een speciale compositie Echomania voor het Drents Vakantie Orkest. Daarbij krijgen kinderen uit het publiek een verrassende muzikale rol. In het kader van het 30-jarig jubileum van The Lord of the Rings, speelt het orkest de hoogtepunten uit dit eerste meesterwerk van componist Johan de Meij. Ook muziek uit de film As it is in Heaven staat op de speellijst, evenals een mooie Spaanse paso doble.

De (woensdagavond)repetities van het Drents Vakantie Orkest 2018 worden vanaf 25 juli gehouden in Beilen, Roden en Nieuw-Balinge. Mascotte Hunebartje is ook elke week van de partij. Aan het eind van de zomervakantie zijn er optredens in Dwingeloo (Vakantiepark de Noordster 29 aug.), Steenwijk (30 aug.) en Smilde (bij Koepelkerk, 1 sept.). Aanmelden voor deelname is mogelijk via de website van Stichting Betoeterd: www.betoeterd.nl
Er is plaats voor ongeveer 60-70 deelnemers, met speelniveau hafabra- B.

Bron: persbericht Buro Reprise