Fanfare Oranje met Elske DeWall in concert

Toegevoegd op: 17 april 2018
Fanfare Oranje met Elske DeWall in concert

De Friese singer/songwriter Elske DeWall is te gast op het Lenteconcert dat de fanfare van christelijke muziekvereniging Oranje uit Minnertsga organiseert op zaterdag 21 april in de Meinardskerk in Minnertsga. Het concert begint om 20.00 uur. De zangeres, die opgroeide in Veenwouden en in onze provincie al jarenlang veel bekendheid geniet, is een snel rijzende ster in Nederland. Vorig jaar brak DeWall definitief door met haar vertolking van Maria in The Passion in Leeuwarden. Tijdens het Lenteconcert zingt ze niet alleen solo, maar zal ze ook een aantal nummers nummer gezamenlijk spelen met het fanfareorkest onder leiding van Bienze IJlstra.

Begonnen op saxofoon
DeWall, die eigenlijk Elske de Walle heet, begon op 9-jarige leeftijd met saxofoon spelen. Later ging ze ook zingen. Dat ging haar zo goed af dat Elske een studie volgde aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Na vier jaar studeerde ze in 2008 af en kreeg ze al snel een platencontract aangeboden. Ze trad op tijdens het Fries Popgala en ging de bühne op met Syb van der Ploeg van De Kast. Ook nam ze in de jaren erna twee albums op. Met succes, want in die periode – zo tussen 2010 en 2015 - was DeWall te beluisteren met internationale sterren als Lionel Richie en Jonathan Jeremiah. Verder trad ze op met de 3J’s en nam ze de titelsong voor de tv-serie Moordvrouw voor rekening: This Game.
Tournee
Momenteel is de 32-jarige zangeres op tournee met The Bluebirds, bestaande uit collega-zangeressen Krystl, Rachèl Louise en DeWall zelf. Verder is ze de komende tijd regelmatig op diverse podia te bewonderen met Marco Borsato. Oranje is er dan ook bijzonder trots op dat deze populaire, sympathieke Friese zangeres ondanks alle drukte tijd heeft gevonden om op te treden met Oranje. Samen voeren ze onder meer In Nije Dei uit: het De Kast-nummer dat DeWall ook zong tijdens The Passion vorig jaar en daarmee menigeen kippenvel bezorgde.
Spetterend programma
De fanfare van Oranje zet ook haar beste beentje voor. Maandenlang is er keihard gerepeteerd op een spetterend, vlot programma voor jong en oud met tal van bekende stukken en melodieën: koraal, mars, pop/rock en klassiek: het komt allemaal voorbij. Daarnaast zullen een aantal leden van de fanfare schitteren in diverse solo’s en zitten er nog een aantal verrassingen in het vat. Om de puntjes op de i te zetten trok de formatie van dirigent Bienze IJlstra zich zelfs een weekend terug op de Veluwe voor een studieweekend.
Bijzondere avond
Alle ingrediënten voor een heel bijzondere, muzikale avond met twee Friese toppers zijn aanwezig. Kaarten zijn à 10 euro in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Dagwinkel in Minnertsga en bij muziekuitgeverij GB Music in Surhuisterveen. Aan de zaal kosten de kaarten 12,50 euro. Wees er snel bij, want vol is vol!

Bron: persbericht Oranje Minnertsga