Duoconcert Clarinet Choir Weert met Brasspack Zwolle

Toegevoegd op: 23 april 2018
Duoconcert Clarinet Choir Weert met Brasspack Zwolle

Op zondag 10 juni geven Clarinet Choir Weert (CCW) en koperensemble Brasspack om 14.30 uur een duoconcert in de theaterzaal van Wresinski Cultuurstichting, Floresstraat 21 in Zwolle. In dit ‘Woodwinds Meet Brass’ concert zullen beide ensembles, net als tijdens het succesvolle duoconcert in Weert vorig jaar, ieder een aantal stukken uitvoeren. Daarnaast spelen ze gezamenlijk nog onder andere Canterbury Chorale van Jan Van der Roost en The Washington Post van John Philip Sousa. De entree is € 5,00 (aanmelden via geert@brasspack.nl).

Brasspack (2011) is een ensemble van 7 koperblazers -opgericht door trombonist Geert Theeuwen en trompettist Hessel Boschma- dat zowel op podia als op straat optreedt. Hun repertoire varieert van ingetogen tot zeer uitbundig: van klassieke tot lichte muziek, van polka tot funk. Het omvat ook muziek die bij het grote publiek bekend is, wat de optredens van Brasspack zeer geliefd maakt, zowel in Nederland als daarbuiten.

Clarinet Choir Weert (1986), het klarinetensemble van RICK Weert, is opgericht door klarinet- en saxofoondocent John van Peij. Het bestaat uit een twintigtal klarinettisten en twee slagwerkers. Het CCW speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen -specifiek voor klarinet geschreven- en verzorgt meerdere keren per jaar optredens in binnen- en soms ook in het buitenland. Mensen die geïnteresseerd zijn om eens mee te spelen, kunnen via de site contact opnemen. Repetities zijn wekelijks op zaterdag van 10.00 11.30 uur bij RICK, Beekstraat 27, Weert (behoudens tijdens schoolvakanties).

Verdere informatie: www.clarinetchoirweert.nl en www.brasspack.nl.

Bron: persbericht Clarinet Choir Weert