Oranjefeesten met Crescendo

Toegevoegd op: 01 mei 2018
Oranjefeesten met Crescendo

Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim zit niet stil deze Oranjeweken. Afgelopen Koningsdag verleenden twee van haar orkesten hun medewerking aan de aubade in Sassenheim. Tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking speelt Crescendo na de kranslegging tijdens een herdenkingsbijeenkomst. En op Bevrijdingsdag zal ook een orkest spelen op het swingende Bevrijdingsconcert.

Koningsdag

Op vrijdag 27 april verleende het Groot Harmonieorkest en het Tweede Harmonieorkest onder leiding van Dirk van der Niet hun medewerking aan de aubade voor het Gemeentekantoor in Sassenheim. Voorafgaand aan de aubade (dat ‘morgenlied’ of ‘ochtendhulde’ betekent) speelden de orkesten vanaf 9.45 uur vrolijke en eigentijdse muziek als ‘Adele in concert’ van de beroemde zangeres Adele Adkins en ‘Don’t stop me now’ van Queen. Om 10.00 uur verzorgden de orkesten de muzikale begeleiding van een aantal Koningsdagliedjes. De teksten van die liedjes werden ter plekke uitgereikt, zodat iedereen mee kon zingen. Het was een geweldige start van Koningsdag in Sassenheim.

Dodenherdenking
Bij de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei staat ook Crescendo stil bij de mensen die sinds de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben gegeven voor de voor de mens zo kostbare vrijheid. Na de twee minuten stilte bij het Herdenkingsmonument en de daaropvolgende kranslegging en defilé is er vanaf die plek om 20.15 uur een stille tocht naar het Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a) voor een bijeenkomst. Er zullen verhalen verteld worden over de oorlogsjaren in Sassenheim en het Groot Harmonieorkest van Crescendo zal tussendoor stemmige muziek ten gehore brengen. Er is tevens gelegenheid om eigen verhalen te delen met andere aanwezigen. Voor alle bezoekers staat bij binnenkomst een kopje koffie of thee klaar. Deze herdenkingsbijeenkomst zal om 21.30 uur afgelopen zijn.

Bevrijdingsdag
Op zaterdag 5 mei zal voor de tweede keer een swingend Bevrijdingsconcert plaatsvinden. Op het plein voor de Dorpskerk zal het Groot Harmonieorkest samen met zangeres Ruby van Urk om 15.00 uur een modern en aantrekkelijk programma ten gehore brengen. Liedjes als ‘Skyfall’ van Adele uit de gelijknamige James Bondfilm en het zwoele ‘A night like this’ van onze eigen Nederlandse Caro Emerald zal Ruby met verve vertolken. Ook hits van andere grote artiesten als Robbie Williams en Gloria Estefan, waarin het orkest zich van een geheel andere kant laat horen, zullen de revue passeren. Kortom, het wordt een mooi bevrijdingsfeest dat u niet wilt missen!

Bron: persbericht Crescendo Sassenheim