HMC ontmoet…the highlands!

Toegevoegd op: 08 mei 2018

Op vrijdag 8 juni a.s. speelt het Helmonds Muziek Corps voor het eerst in het nieuwe, verbouwde Speelhuis. Het harmonieorkest en het slagwerkensemble (SWE) verzorgen een avondvullend programma onder de titel ‘HMC ontmoet…the highlands!’.
In het kader van de concertreis van HMC naar Canterbury in oktober van dit jaar, wordt het publiek in het Speelhuis al getrakteerd op een muzikale reis door Groot Brittannië. Een breed scala aan Engelse, Schotse en Ierse werken passeert de revue

Het SWE neemt het eerste deel van het programma voor zijn rekening. Het speelt o.a. wereldberoemde Ierse dansmuziek uit Lord of the Dance, het traditionele Amazing Grace en de Shannon Song van Rowwen Heze. Het SWE deelt het podium in een aantal nummers met de Helmondse zangformatie MisSing en doedelzakspeler Peter Korzilius. De slagwerkers staan onder leiding van dirigent Rob van der Sommen.
Na de pauze neemt het harmonieorkest het muzikale stokje over. Onder leiding van dirigent Rob van der Zee worden diverse ‘klassiekere’ werken zoals de Concert Prelude en de Hymn of the Highlands van Philip Sparke gespeeld. Daarnaast staat ook een medley van de Britse rockband Deep Purple op het programma. Voor ieder wat wils dus, met een programma dat net zo divers is als het Britse landschap.
Kaarten voor deze muzikale reis zijn à € 10,00 te koop via theater Het Speelhuis www.theaterspeelhuis.nl
WAT : HMC ontmoet…the highlands!
WAAR : Theater Het Speelhuis (Helmond)
WANNEER : Vrijdag 8 juni, aanvang 20.15 uur
INFO : www.helmondsmuziekcorps.nl
CONTACT : Irene Claessens, iheclaessens@gmail.com

Bron: persbericht Helmonds Muziek Corps