Veel variatie op feestelijk TAKE OFF Music Event

Toegevoegd op: 09 mei 2018
Veel variatie op feestelijk TAKE OFF Music Event

Het tweede TAKE OFF Music Event (voorheen Meer Jazz Festival) op 1, 2 en 3 juni in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp wordt een groot, sfeervol indoor-muziekfestival voor iedereen. Niet geplaagd door het weer kan de organisatie een prachtig programma bieden.

Vrijwel alle optredens zijn gratis toegankelijk, maar ook dit jaar wordt voor vier topconcerten een bescheiden bijdrage gevraagd van € 15,00 per concert. Het gaat dan om louter topnamen: op vrijdagavond 1 juni de Dutch Swing College Band en Eric Vloeimans met ‘Oliver’s Cinema’. Tijdens zijn optreden zal burgemeester Onno Hoes Vloeimans de Meer Jazz Prijs uitreiken. Op zaterdagavond 2 juni treden The Ramblers op met Joke Bruijs, gevolgd door een concert van Wouter Hamel. Andere (wel gratis) bands zijn o.m. Reinier Voet met Pigalle, het Ilja Reijngoud Kwartet, ZOOT vintrage dance band, de Buster Brown Blues Band, de Hillsback Brassband en het R&B-kwintet van Paul ‘Pee Bee’ Beugels. De conservatoria van Haarlem en Amsterdam hebben hun paradepaardjes afgevaardigd. Om in opleidingssfeer te blijven: zaterdagmiddag zijn er ook drie voor publiek aantrekkelijke workshops. De workshop trompet staat onder leiding van Rik Mol, bij Ilja Reijngoud kunnen veelbelovende trombonisten terecht en televisiesaxofonist Allard Buwalda neemt saxofonisten die meer uit hun instrument willen halen onder handen.

Op zaterdag staat de Corendon International Big Band Competition centraal. In twee klassen strijden maar liefst twintig bigbands uit diverse Europese landen op vier podia om met de hoofdprijs naar huis te mogen gaan. De voorrondes zijn overdag, de finales ’s avonds.

Het TAKE OFF Music Event wordt zondag 3 juni besloten met de traditionele en altijd bijzonder sfeervolle oecumenische kerkdienst, dit keer met Big Band Haarlemmermeer o.l.v. Paul Beugels met Hermine Deurloo (mondharmonica) en vocaliste Myrte Buys.

Natuurlijk kan organisator Meer Jazz een evenement als dit alleen opzetten dankzij de steun en medewerking van trouwe sponsors en subsidieverstrekkers. Wilt u ook uw bedrijf als maatschappelijk en cultureel betrokken organisatie op de sponsorlijst vermeld zien – of misschien wilt u ook een concert of podium op naam van uw bedrijf – neemt u dank contact op met info@meerjazz.nl. Maar hoe het ook zij: u en uw relaties zijn van harte welkom op het TAKE OFF Music Event 2018.

Bron: persbericht Stichting Meer Jazz

Foto: Bas Meijer