Stichting Betoeterd trakteert muziekverenigingen op gratis bladmuziek

Toegevoegd op: 10 mei 2018
Stichting Betoeterd trakteert muziekverenigingen op gratis bladmuziek

Stichting Betoeterd stelt de vierde editie van het Drents Vakantie Orkest in het teken van de promotie van blaasmuziek als hobby. Het orkest nodigt kinderen van inwoners en toeristen uit om gezamenlijk de speciale compositie Echomania in première te brengen. Muziekverenigingen in de regio kunnen een gratis set bladmuziek van dit werk aanvragen.

 “We willen kinderen met gratis toegankelijke workshops kennis laten maken met  de lol van het samenspelen in orkestverband, zoals dat ook bij muziekverenigingen mogelijk is”, vertelt Jeannet Boverhof, van Buro Reprise, die het project in opdracht van Stichting Betoeterd coördineert.
Stichting Betoeterd vond componist Erik Peetam van uitgeverij Muzerik bereid om de compositie Echomania voor het Drents Vakantie Orkest te schrijven. Het is een driedelige compositie op het niveau van een jeugdorkest, waarin kinderen uit het publiek een verrassende muzikale rol krijgen. Een half uur voor aanvang van de Klapstoeltjesconcerten van het Drents Vakantie Orkest (op 22,  29, 30 augustus en 1 september) krijgen de kids een gratis workshop ter voorbereiding. Mascotte Hunebartje zorgt voor de benodigde muziekinstrumentjes.

Muziekverenigingen die vertegenwoordigd zijn in het Drents Vakantie Orkest krijgen de bladmuziek van Echomania kosteloos gemaild.  Kijk voor alle informatie op:
https://betoeterd.nl/dvo2018/gratis-premierecompositie-voor-muziekverenigingen/
Muzikanten (van alle leeftijden, B-niveau) kunnen zich aanmelden voor deelname aan het Drents Vakantie Orkest via www.betoeterd.nl/dvo2018

Bron: Stichting Betoeterd