Donateursuitvoering Oranje opmaat voor jubileum

Toegevoegd op: 10 mei 2018
Donateursuitvoering Oranje opmaat voor jubileum

In 2019 bestaat christelijke muziekvereniging Oranje Minnertsga 125 jaar. Om deze mijlpaal te vieren, worden er het hele jubileumjaar allerlei activiteiten georganiseerd. Een tipje van de sluier van wat er staat te gebeuren, wordt opgelicht tijdens de Donateursuitvoering die Oranje organiseert op zaterdag 19 mei om 14.00 uur in mfa De Doarpsfinne. Niet alleen presenteert Oranje zich in vol ornaat – wat betekent dat er meer dan 100 muzikanten en majorettes in actie komen, ook worden de bezoekers bijgepraat over de ontwikkelingen binnen de muziekvereniging.

In de schijnwerper
De Donateursuitvoering is een jaarlijks evenement voor Oranje waarbij de muziekvereniging de gelegenheid aangrijpt alle onderdelen die het in huis heeft, in de schijnwerpers te zetten: muzikanten en majorettes van tussen de 7 en 70 jaar zetten hun beste beentje voor! De naam Donateursuitvoering komt voor uit het feit dat het concert vroeger speciaal voor de donateurs was. Nu is dat niet meer zo, maar door de naam te handhaven, geeft Oranje aan nog steeds erg dankbaar te zijn voor alle ‘freonen’ die jaarlijks een vrijwillige bijdrage storten in de clubkas. Deze donaties zijn erg welkom en worden besteed aan het instrumentarium, muziek, uniformen en jeugdopleiding.
Jubileum
Naast dat Oranje zich in de volle breedte presenteert, worden bezoekers op de hoogte gebracht van de plannen die deze bruisende muziekvereniging heeft. Achter de schermen wordt namelijk hard gewerkt aan een spectaculair programma voor 2019: het jaar dat Oranje 125 jaar bestaat: een mijlpaal! Maar ook dit jaar staat er nog genoeg op stapel, zoals de fanfare die deelneemt aan het openlucht theaterspektakel Altyd Seumer wat zich afspeelt op Zwarte Haan. Dit evenement vindt eind juni plaats. Dit najaar neemt de fanfare deel aan het theaterproject De Bestimming, wat zich afspeelt in de Meinardskerk en waarin de kerkbrand van 1947 centraal staat.
De drumfanfare komt in september ieder weekend in actie bij allerlei outdoor activiteiten, en reist in oktober af naar Schiedam voor deelname aan het concours daar, wat hoog staat aangeschreven. Ook de majorettes zijn regelmatig te bewonderen bij de nodige twirlwedstrijden. Volop actie bij Oranje, dus!
Allemaal komen!
Mooie muziek, dans én feest: alle reden om zaterdag 19 mei een kijkje te komen nemen in de sfeervolle entourage van mfa De Doarpsfinne. De aanvang is 14.00 uur, maar u kunt vanaf 13.30 uur naar binnenlopen. De koffie staat klaar en de toegang is gratis.

Bron: persbericht Oranje Minnertsga