U heeft nog maar 1 week om u in te schrijven voor het Orlando Festival!

Toegevoegd op: 24 mei 2018

Het Orlando Festival is een internationaal kamermuziek festival waar elke liefhebber van klassieke muziek zijn of haar hart kan ophalen. Op Orlando zijn niet alleen professionele musici en luisteraars te vinden; iedereen die een klassiek instrument bespeelt, kan hier terecht: individuen en ensembles van ieder niveau! We zouden het dan ook erg leuk vinden als u ons festival komt verrijken met uw aanwezigheid en muzikaliteit.

Sinds afgelopen jaar is het mogelijk voor individuele amateurmusici om deel te nemen aan het Orlando Festival. Iedereen die geen eigen of geen volledig ensemble heeft, kan zich inschrijven voor Ad Hoc op Orlando. Directeur en artistiek leider Henk Guittart stelt de ensembles samen en dat kan in alle mogelijke samenstellingen: van duo tot nonet en in alle stijlen. Speel je al in een ensemble? Dan is het ook mogelijk je met je eigen ensemble in te schrijven. Alle lessen worden verzorgd door de professionele Orlando musici.

Deelname is mogelijk met of zonder overnachting op de hoofdfestivallocatie Hotel en Conferentieoord Rolduc in Kerkrade. Dit is een historische abdij, omgeven door mooie tuinen. Alle hotelkamers en repetitieruimtes bevinden zich in dit oude abdij complex, waar je kamermuziekles krijgt van professionele internationale kamermusici. Hier kun je inspiratie opdoen en kamermuziek op alle niveaus intensief beleven.

Naast de deelname aan lessen en repetities met je eigen ensemble kun je ook individuele instrumentale lessen boeken, luisteren naar masterclasses en genieten van de vele concerten op mooie locaties in Limburg! In hotelbar ‘De verloren zoon’, dat zich in de gewelven van Rolduc bevindt, wordt na concerten samen met musici en andere deelnemers gepraat over de muzikale belevingen en ervaringen van de dag.

Spelen in een ensemble, genieten van concerten en lessen, prachtige kamermuziek beluisteren, interessante gesprekken voeren met gelijkgestemden: dat is het Orlando Festival!

Bekijk ons youtube-kanaal voor een sfeerimpressie: https://www.youtube.com/watch?v=mDCZe6RAU90

Ad Hoc: http://www.orlandofestival.nl/deelnemers-bezoekers/ad-hoc-op-orlando/
Amateur ensembles: http://www.orlandofestival.nl/deelnemers-bezoekers/amateur-ensembles/

Bron: persbericht Orlando Festival