Jaap Rensen onthult logo muzikaal eerbetoon aan zijn vrouw Aleid

Toegevoegd op: 30 mei 2018

In het stadstheater in het Rensenpark in Emmen heeft Euterpe haar plannen bekend gemaakt voor haar volgende grote project. Het gaat heten, ZOO MOOI, en is een ode aan Aleid Rensen en het Noorder Dierenpark. Niet voor niets was de locatie in het Rensenpark gekozen, want hier zullen de concerten ook plaatsvinden.

Als speciale gast was Jaap Rensen aanwezig. Hij heeft het logo dat bij dit project hoort onthuld. Het logo is een samenvoeging van het logo van het Noorder Dierenpark en muziek instrumenten. Het logo is ontworpen door Jan-Willem Naaldenberg en gesponsord door Quick Reclame.

Voor dit project wordt ook nieuwe muziek geschreven, door de uit Emmen afkomstige Henri Gerrits. Hij zal ook de muziek componeren bij een lied dat door Isa Zwart geschreven en gezongen gaat worden. Dit lied zal gaan over het leven van Aleid Rensen.

De eveneens ook uit Emmen afkomstige Iris Sijbom zal voor de beelden zorgen die het verhaal over de familie Rensen en het Noorder Dierenpark zullen ondersteunen. De verhaallijn zal bestaan uit 3 thema's: de opbouw van het Noorder Dierenpark, de hoogtijdagen van het park en als laatste de verdwijning van het Dierenpark.

Op drie dagen zal de uitvoering van dit project plaatsvinden op het grote grasveld bij de theetuin in het Rensenpark. Per keer kunnen 800 gasten van dit grootse project gaan genieten. Mocht de belangstelling heel groot zijn dan zou een vierde uitvoering, of een uitbreiding van het aantal zitplaatsen een optie zijn.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Emmen, Provincie Drenthe en Prins Bernard Cultuurfonds.

Kunt u niet zolang wachten om Euterpe te horen dan kunt u op zaterdag 16 juni, tussen 14:00 – 16:00 ze bewonderen in het atlas Theater. Dit is in het kader van de maand van de amateurkunst.
In het najaar zullen zij in hetzelfde theater spelen met een programma genaamd Kings and Queens. Meer info over Euterpe vind u op: www.harmonieeuterpe.nl

Bron: persbericht Harmonie Euterpe