Drents Vakantie Orkest zoekt nog méér betoeterde muzikanten!

Toegevoegd op: 05 juni 2018
Drents Vakantie Orkest zoekt nog méér betoeterde muzikanten!

Stichting Betoeterd organiseert in de zomervakantie voor de vierde achtereenvolgende keer het Drents Vakantie Orkest. Het is een projectorkest van enthousiaste blaas- en slagwerkmuzikanten dat zich voorbereidt op een tournee van klapstoeltjesconcerten in Dwingeloo, Steenwijk en Smilde. Op dit moment staat de teller van de aanmeldingen op 45. Er is plaats voor nóg meer “betoeterde” muzikanten, met name trompettisten, slagwerkers, bassisten, bugel- en eufoniumspelers.

Onder leiding van de twee professionele dirigenten Silva Tichelaar-Soepboer en Sijtze van der Hoek repeteert het Drents Vakantie Orkest  vanaf 25 juli elke woensdagavond in achtereenvolgens Beilen, Roden en Nieuw-Balinge.

Muzikanten van alle leeftijden
Dit zomerse projectorkest staat open voor deelname van muzikanten van álle leeftijden.  Het enige criterium is een avontuurlijke instelling, en een speelniveau op niveau van een B-diploma. “Een niveau dat de meeste orkestmuzikanten van harmonie-orkesten, fanfares en brassbands in Drenthe wel hebben”, zegt Jeannet Boverhof, van Buro Reprise, die het project in opdracht van Stichting Betoeterd coördineert, samen met een groep vrijwilligers. Er staat o.a. muziek van Joe Cocker, Johan de Meij, Bløf en Peter Kleine Schaars op het programma.  Gastarrangeur Jorrit Laverman schrijft een medley van het duo Wham!.  In het kader van het 30-jarig jubileum van The Lord of the Rings, speelt het orkest de hoogtepunten uit dit eerste meesterwerk van componist Johan de Meij.  Ook muziek uit de film As it is in Heaven staat op de speellijst, evenals een mooie Spaanse paso doble.

 

Gratis workshops voor kids
Daarnaast  richt de organisatie zich op de promotie van de blaasmuziek als hobby.  Stichting Betoeterd vond componist Erik Peetam van uitgeverij Muzerik bereid om de compositie Echomania voor het Drents Vakantie Orkest te schrijven.  Het is een compositie waarin kinderen uit het publiek een verrassende muzikale rol krijgen. Een half uur voor aanvang van de concerten krijgen de kids een gratis workshop ter voorbereiding.   “Op deze manier willen we kinderen kennis laten maken met  de lol van het samenspelen in orkestverband”, licht Boverhof toe.

Kijk voor alle informatie over de repetities, workshops en concerten op de website van Stichting Betoeterd: www.betoeterd.nl /dvo2018

Bron: Stichtng Betoeterd

Foto: Theo Boonstra