2e editie Cultuurplein Langedijk

Toegevoegd op: 06 juni 2018
2e editie Cultuurplein Langedijk

Zaterdag 16 juni a.s. wordt van 11.00 uur tot 16.00 uur de 2e editie van het ‘Cultuurplein Langedijk’ georganiseerd op het Broekerplein. Een laagdrempelige manier voor alle inwoners en nieuwsgierigen om kennis te maken met alle cultuurvormen die de gemeente Langedijk te bieden heeft.

Er is een afwisselend programma
Met o.a. optredens van dansgroepen van sportschool Aerofit, 5six67dance, dansschool Schavemaker, optredens van Ceacilia Muziektheater en popkoor Starlight. De voetjes kunnen van de vloer tijdens de salsa workshop van salsaschool Sizzling. Ook zijn er marktkramen waarin naast de verenigingen die optreden ook verenigingen zoals Langedijker Verleden, Gemengde Zangverenging “St Caecilia”, en de sociale winkel aanwezig zullen zijn om kennis met u te maken en vragen te beantwoorden. Het hele programma is te vinden op www.facebook.com/CultuurpleinLangedijk/
Het Cultuurplein Langedijk is een voortzetting van het Langedijker Festival
Een festival dat sinds 1960 werd georganiseerd door de vijf muziekverenigingen van Langedijk: Irene, Advendo, Excelsior, Kunst na Arbeid en Apollo. De laatste twee vormen nu samen Kadans.

Na ruim 55 jaar bleek het tijd voor verandering
Zo is het idee ontstaan om niet alleen de locatie te verplaatsen van de Binding naar het Broekerplein, maar ook om andere clubs en verenigingen de mogelijkheid te bieden zichzelf te presenteren en op de Langedijker kaart te zetten. Het doel om op een laagdrempelige manier verbinding te vinden bij de muziekverenigingen van Langedijk bleef staan.


Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Lief Langedijk en de gemeente Langedijk.
Wil je ook graag een instrument (leren) bespelen of heb je interesse in een van de andere verenigingen/clubs?
Meld je dan aan via de website van die vereniging(en) of meld je aan in de marktkraam op 16 juni.

Bron: persbericht Cultuurplein Langedijk