Clarinets Unlimited speelt Filmmuziek

Toegevoegd op: 12 juni 2018
Clarinets Unlimited speelt Filmmuziek

Op zondagmiddag 24 juni 2018 vindt het eerstvolgende concert van Clarinets Unlimited plaats. Deze keer is het thema Filmmuziek. U kunt muziek beluisteren die vermaard is geworden door bekende films. Of de muziek was al eerder beroemd geworden en heeft daardoor bijgedragen aan het succes van de film. Vaak is het zo: muziek máákt de film.
Bij veel bekende en onbekende films is klassieke muziek te horen van vrijwel alle grote componisten die leefden in een tijd dat er nog geen films waren. Om enkele te noemen: muziek van Gregorio Allegri bij Lord of the Rings, een werk van Beethoven bij The Lost World: Jurassic Park, of van Chatsjatoerjan bij Blues Brothers 2000.

Maar iedereen kent ook het werk dat speciaal voor films werd geschreven, door componisten die zich hebben gespecialiseerd in filmmuziek, bijvoorbeeld Henry Mancini en Ennio Morricone. Van deze laatste wordt de muziek gespeeld uit de film La Califfa.

Clarinets Unlimited geeft een concert voor liefhebbers van film en muziek. Bij het concert worden foto's en beelden getoond uit films waarin de muziek een rol speelt. Niet alleen spelen acteurs en actrices hun rol, ook de muziek doet dat op eigen wijze. Maar voor Clarinets Unlimited speelt muziek altijd de hoofdrol.

Concert

Wat: Clarinets Unlimited o.l.v. Karin Vrieling
Waar: Kunstencentrum Vrijdag, St Jansstraat Groningen
Wanneer: zondag 24 juni 2018
Aanvang: 14.30 uur
Toegang: € 15,- aan de zaal of € 12,50 in de voorverkoop (t/m zaterdagochtend 23 juni) via www.clarinetsunlimited.nl, kinderen € 5,-

Bron: persbericht Clarinets Unlimited