Altena van Slag kent 4e editie

Toegevoegd op: 19 juni 2018
Altena van Slag kent 4e editie

23 juni 2018. Bij veel muzikanten staat deze datum rood omcirkeld in de agenda. Op deze dag zullen er weer muziek examens worden afgenomen in Woudrichem. Uit het hele land van Heusden en Altena, maar ook daarbuiten zullen HaFaBra musici laten horen en beoordelen wat ze geleerd hebben.
Maar... dat is niet het enige..

In het Rondeel te Woudrichem, waar alles plaats vind, zal om 19.30 uur ook een spectaculair slagwerk concert plaats vinden. Maar liefst 4 ensembles zullen deze avond hun opwachting maken.

De ensembles komen allemaal uit de regio. Zo zal er een slagwerkgroep te horen zijn uit Ammerzoden. Dit ensemble is klein en met beginnende muzikanten en speelt vooral ongestemde slagwerk instrumenten.

De slagwerkgroep van muziekvereniging Excelsior uit Genderen bestaat al heel wat jaartjes langer. Spelen gevarieerde muziek, van swingende samba's tot prachtige percussie werken.
De naam verraad al waar ze mee bezig zijn.. Slagwerkgroep Percussion Fun. Een hele leuke club fanatieke Slagwerkers die o.l.v. Ron van Vuuren het rondeel op haar grondvesten zal doen trillen.

Als laatste ensemble zal Avant Garde uit Klundert een optreden verzorgen. Dit grootse ensemble behaalde onder leiding van dirigent Frank de Jong vorig jaar op het Wereld Muziek Concours in de hoogste divisie een gouden medaille en mag daarmee tot de top van Nederland worden gerekend op slagwerk gebied. 5 jaar geleden waren zij ook al eens in Woudrichem te horen en lieten het publiek genieten van alles wat met slagwerk te maken heeft. Van klokkenspel tot Bassdrum en bas marimba tot triangel. Alles komt uit de kast. Ook dit jaar komen zij met een fantastisch repertoire waar elke slagwerkliefhebber zal genieten.

Bron: persbericht Altena