Talentvolle solisten en ensembles op podium De Borenburg in Voerendaal

Toegevoegd op: 21 juni 2018

Met maar liefst 55 solisten en ensembles uit verschillende divisies is de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) op zondag 24 juni a.s. een dag boordevol muzikale optredens van jonge, talentvolle muzikanten. Deelnemers, die via geauspicieerde voorrondes zijn geselecteerd, strijden vanaf 9.30 uur om de wisseltrofee. Ook maken ze kans op vijf lessen van een hoofdvakdocent aan het Conservatorium Maastricht én de mogelijkheid om te mogen soleren tijdens de LBM Concertconcoursen en met het LBM Jeugdorkest. Een vakkundige jury, die dit jaar bestaat uit Frans Hendrikx en Fried Dobbelstein, beoordeelt de deelnemers op muzikaliteit, techniek, ritmiek, dynamiek, klank en zuiverheid.

De Finale Jonge Solisten duurt tot ongeveer 21.30 uur en vindt plaats in De Borenburg in Voerendaal (Furenthela 16) en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt € 5,00 (incl. programmaboekje), jongeren t/m 16 jaar betalen € 2,50. Kijk voor het programma op www.lbmblaasmuziek.nl/finale-jonge-solisten. Hier wordt na afloop ook de uitslag bekendgemaakt.

De winnaars per divisie worden ook uitgenodigd voor de televisieserie LEF!, een samenwerking tussen de LBM en L1. Zij krijgen in dit programma, gepresenteerd door Sef Thissen, de gelegenheid om hun enthousiasme voor muziek samen met bekende Nederlandse en Limburgse artiesten te verwoorden. Ook wordt het verenigingsleven van de solist in beeld gebracht. De afgelopen jaren was dit programma al een groot succes (zie www.l1.nl/lef voor vorige afleveringen).

Daarnaast wordt uit de deelnemers van de eerste divisie een solist geselecteerd door een afgevaardigde van philharmonie zuidnederland (PZN). Hij/zij mag tijdens de HaFa-concerten van PZN een solistisch optreden geven. De jury van de Finale Jonge Solisten wijst ook nog eens per sectie acht kandidaten aan voor een tweetal masterclasses voor koper- en houtblazers. Tevens zijn een aantal vrijkaarten te winnen voor concerten, beschikbaar gesteld door PZN. Tot slot sponsort Adams Muziekcentrale een aantal tegoedbonnen.

Kortom, de Finale Jonge Solisten is een evenement waarbij jonge muzikanten hun muzikale talenten ten gehore brengen, podiumervaring opdoen en een aantal fantastische prijzen kunnen winnen waarmee zij zich op muzikaal gebied verder kunnen ontwikkelen.

Bron: persbericht LBM