Ritmyk en Muzarthe sluiten seizoen af met gezamenlijk concert

Toegevoegd op: 23 juni 2018
Ritmyk en Muzarthe sluiten seizoen af met gezamenlijk concert

Ritmyk en Muzarthe geven op zaterdag 23 juni een gezamenlijk concert in Sint Annaparochie. In MFC Ons Huis zullen vanaf 19.30 uur docenten en leerlingen van beide instellingen optreden. Het concert duurt anderhalf uur.
Het concert vormt de afsluiting van het huidige les- en cursusseizoen van Ritmyk en Muzarthe. Op 23 juni treden een klarinetensemble (onder leiding van Luc Feikens), saxofoonkwartet (onder leiding van Jantsje Westra), koperensemble (onder leiding van Tjipke Pasma), een popband (onder leiding van Wim de Vrij) en diverse piano-, zang- en slagwerkleerlingen op.

Het nieuwe seizoen wordt op zaterdag 15 september geopend met een gezamenlijke open dag van beide instellingen op de leslocaties in Franeker, Harlingen en Sint Annaparochie.

Datum: Zaterdag 23 juni 2018
Tijd: 19.30 uur – 21.00 uur
Locatie: MFC Ons Huis in St. Annaparochie
Voorgenomen fusie
Met het eindconcert onderstrepen Ritmyk en Muzarthe hun voornemen om per 1 januari 2019 te gaan fuseren. De krachtenbundeling volgt op de gemeentelijke herindeling in het noorden van Friesland waarbij de gemeenten Franekeradeel, Menameradiel, het Bildt en vier dorpen uit Littenseradiel samen de nieuwe gemeente Waadhoeke zijn gaan vormen. Ritmyk en Muzarthe zijn beiden actief in Waadhoeke. De lesplaatsen blijven met de voorgenomen fusie hetzelfde. Ook zullen de leerlingen en cursisten van dezelfde leerkrachten les blijven krijgen.

Foto: Nico Pakvis

Bron: persbericht Cultuur Kwartier Sneek