LBM Jeugdorkest succesvol op Sint Rosa Festival

Toegevoegd op: 27 augustus 2018
LBM Jeugdorkest succesvol op Sint Rosa Festival

Op zaterdag 25 augustus presenteerde het LBM Jeugdorkest (het jeugdorkest van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen) zich voor het eerst met haar nieuwe dirigent Bart Deckers tijdens het Sint Rosa Festival in Sittard.
Het spetterende concert van het LBM Jeugdorkest stond in het teken van het circus.

Voor het concert leek het nog te gaan regenen, maar door de mooie klanken bleef de regen weg en scheen aan het einde van het concert uiteindelijk zelfs de zon. Bekende circus melodieen zoals Einzug der Gladiatoren van Fucik, Circus Suite van Hidas en Sousa at the Circus van Sousa werden met veel verve gespeeld. Presentator Tom Jessen leidde als dompteur het publiek op een enthousiaste manier door het programma. Er was natuurlijk ook ruimte voor solisten uit het orkest. Zo speelde Tom Raemakers met veel verve Circus Renz van Gustav Peter op xylofoon. Lisa Schiffler zong het welbekende Alegria van Cirque du Soleil in een arrangement van de Limburgse componist en arrangeur Christiaan Janssen. Saxofonist Jordi Rouschop stal de show, hij had de solorol in Fellini van Johan de Meij. Fellini dompelde de luisteraar onder in de surrealistische en dromerige wereld van de legendarische Italiaanse filmmaker Federico Fellini.

Het LBM Jeugdorkest is een orkest waarin jeugd van 12 tot 25 jaar uit heel Limburg samenspeelt. Voor 2019 zijn er al wilde plannen, hou de website www.lbmblaasmuziek.nl in de gaten voor het nieuws rondom het LBM Jeugdorkest.

 

Bron: Bericht LBM

Foto: Karin de Jonge.