Harmonie Arti Alphen start 110de seizoen met twee nieuwe dirigenten

Toegevoegd op: 29 augustus 2018
Harmonie Arti Alphen start 110de seizoen met twee nieuwe dirigenten

Harmonie Arti Alphen begint op dinsdag 28 augustus het 110de seizoen met twee nieuwe dirigenten. De concertharmonie van Arti heeft Albert-John Vervorst (1980) op de bok en voor beide opleidingsorkesten staat Madeleine Boertje (1986). Daarnaast heeft Arti een aantal aanpassingen gedaan in de opleidingstak van de vereniging, waardoor beginnende muzikanten nog beter kunnen doorgroeien naar, uiteindelijk, de concertharmonie. Op 16 november viert Arti het 110-jarig bestaan met een Galaconcert in Theater Castellum. Meer informatie over Arti, de opleidingen en concerten is te vinden op www.arti-alphen.nl.

NIEUWE DIRIGENTEN

Albert-John Vervorst begon als blokfluit- en slagwerkleerling bij ‘Vlijt & Volharding’ uit Oost-Souburg (Zeeland). Hij volgde de slagwerkopleiding aan de Zeeuwse muziekschool. Na een uitstapje naar de HTS stapte hij over naar het Brabants Conservatorium in Tilburg voor de studies Klassiek slagwerk, Compositie en HaFa-directie bij Hardy Mertens. Dit sloot hij in 2003 cum laude af. Sindsdien dirigeert hij uiteenlopende orkesten, zowel vast als op projectbasis. Dit voorjaar dirigeerde hij als interim dirigent Arti’s concert ‘Tribute to Bernstein’.
De opleidingsorkesten Toetie! en Jong Arti staan met ingang van dit seizoen onder leiding van Madeleine Boertje. Zij heeft ruime ervaring in het opbouwen van opleidingen en orkesten bij verenigingen. Madeleine studeerde aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam, hoofdvak dwarsfluit en Docent Muziek. Na het conservatorium studeerde zij HaFa-directie aan Bourdon Hogeschool, aanvankelijk bij Gerrit Fokkema en vervolgens bij Gerhart Drijvers, waar zij in 2014 afstudeerde. Zij is werkzaam als fluitiste en dirigent bij orkesten van uiteenlopende niveaus.

NIEUWE STRUCTUUR OPLEIDINGEN
Voorheen repeteerden Arti’s opleidingsorkesten Toetie! voor de echte beginners en Jong Arti voor de verder opgeleide muzikanten tegelijk. Hierdoor moest de doorstromende muzikant in één keer de overstap maken. Het kan prettig zijn het bekende niet meteen achter te hoeven laten als je aan iets nieuws begint. Toetie! repeteert daarom dit seizoen van 18.00 tot 18.45 uur, zodat dit gecombineerd kan worden met spelen in Jong Arti van 18.45 tot 19.45 uur. Daarnaast blijven de beginnerscursussen St’Arti en Arti’s Muzikale Vorming onderdeel van de opleidingsagenda van Arti.

Meer informatie over Harmonie Arti Alphen a/d Rijn is te vinden op www.arti-alphen.nl.

Bron: persbericht Arti Alphen