Tim Hennekes wint Keep an Eye Outstanding Talent Award 2018

Toegevoegd op: 11 september 2018

Op zaterdag 8 september werd de Keep an Eye Outstanding Talent Award 2018 uitgereikt. Drummer Tim Hennekes (21) ontving deze award uit handen van de wethouder van cultuur van Hilversum, Wimar Jaeger. Hij ontving de award, een sculptuur en een geldbedrag, tijdens het laatste concert van Jong Metropole (lichting 2018) in het Muziekcentrum van de Omroep.

De Prijs
De Keep an Eye Foundation heeft de Award in het leven geroepen om het meest uitzonderlijke talent uit het orkest te prijzen. De Keep an Eye Outstanding Talent Award is onderdeel van het initiatief Jong Metropole, het talentenorkest bestaande uit musici van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest dat de muziekwerelden van klassiek en lichte muziek samenbrengt. Hennekes heeft zich tijdens Jong Metropole 2018 het meest onderscheiden binnen en buiten het orkest en ontving daarom een sculptuur en een geldbedrag ter waarde van € 2.500. Het prijzengeld stelt hem in staat verder te werken aan zijn muzikale ontwikkeling door specifieke lessen of masterclasses te volgen.
Hennekes over zijn tijd bij Jong Metropole: “Ik wil als eerste het hele orkest bedanken, want elke repetitie en optreden was echt een feestje. Ook wil ik Vince Mendoza bedanken, vooral voor zijn prachtige composities. De muziek is zo goed, dat je je verantwoordelijk voelt om de muziek zo goed mogelijk te laten klinken. Ik hoop met deze mensen nog veel te spelen en vette dingen mee te mogen maken.”

Vince Mendoza over Tim Hennekes
Vince Mendoza, chef-dirigent van Jong Metropole is vol lof over Hennekes: “Het is niet makkelijk om als drummer de wateren van een symfonisch orkest dat jazz speelt te bedwingen. Ik was blij om te zien dat Tim er vol voor ging en zijn verantwoordelijkheid nam, de muziek zich eigen maakte met autoriteit en daarmee de rest van musici mee wist te nemen. Daarnaast is hij ook buiten de repetities een goede sfeer te creëren, heel belangrijk voor zo’n groep musici om elkaar te inspireren.”
Eerder wonnen Esin Yardimli Alves Perreira (2017) en Rogier Hornman (2016) de prijs.
De Keep an Eye Outstanding Talent Award wordt beschikbaar gesteld door de Keep an Eye Foundation. Deze Stichting stimuleert talentontwikkeling middels verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals. Muziek - en met name jazzmuziek - mag rekenen op de warme belangstelling van de Keep an Eye Foundation.

Over Jong Metropole

Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Nationaal Jeugd Orkest (NJO), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest. In Jong Metropole wordt het beste van verschillende muziekwerelden samengebracht: het excellente spel uit de klassieke traditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie. Het initiatief is mogelijk gemaakt dankzij een jaarlijkse bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Keep an Eye Foundation.
Jong Metropole bestaat uit verschillende onderdelen; een tournee, masterclasses en twee awards. Tijdens de Jong Metropole Tour werken de musici (±60 deelnemers) in volledige ‘Metropole Orkest’-bezetting aan vernieuwende producties. Zo ontstaan de mooiste kruisbestuivingen tussen diverse muziekgenres.

Foto: Pieter Kunnen

Bron: persbericht Marketing Jong Metropole