Die Original Fenntaler Musikanten succesvol in Italië

Toegevoegd op: 19 september 2018
Die Original Fenntaler Musikanten succesvol in Italië

Egerländerkapel “Die Original Fenntaler Musikanten” uit Veenendaal heeft op 8 september j.l. in het Italiaanse Rio di Pustera het 6de Südtiroler Festival voor blaaskapellen gewonnen. Aan het festival, dat iedere 2 jaar plaats vindt, namen 13 kapellen uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Noorwegen en Nederland deel. Met maar liefst 94,6 van de maximaal te behalen 100 punten wisten de 19 muzikanten uit Veenendaal onder de leiding van kapelmeester Chris Kok de concurrentie ruim achter zich te laten.

Iedere kapel moest een programma van drie verplichte en twee vrije werken ten gehore brengen. De vierkoppige internationale jury was zeer onder de indruk van de klank en de technische kwaliteiten van de kapel en het bijzonder goede stijlgevoel voor deze specifieke vorm van blaasmuziek.
De eerste plaats leverde de kapel naast een mooie geldprijs ook een prachtige gouden flügelhorn op. Naast deelname aan het festival heeft de kapel ook nog een concert gegeven in de historisch stad Sterzing, en viel haar de eer te beurt om na de prijsuitreiking een galaconcert in de feesttent te verzorgen.
Na 2 Nederlandse en 3 Europese titels is het winnen van dit Südtiroler Festival een nieuwe mijlpaal voor deze succesvolle kapel en kapelmeester Chris Kok.

Die Original Fenntaler Musikanten zijn dit jaar nog één keer te beluisteren op zaterdagavond 17 november a.s. in het Dorpshuis in Ochten.