Brass, humor & harmonie in D’n Binger

Toegevoegd op: 09 oktober 2018
Brass, humor & harmonie in D’n Binger

Op zondag 21 oktober vanaf 19:00 uur vormt Gemeenschapshuis D’n Binger in Meijel het toneel voor een muzikale avond vol Brass, humor & harmonie. Harmonie Eendracht uit Meijel organiseert dit concert in samenwerking met Brass Ensemble Koperpoets en de uit Engeland afkomstige Colchester Band. Deze muzikale avond met een glimlach belooft een unieke belevenis te worden!

Tijdens het concert maakt u kennis met het Brass Ensemble Koperpoets. Een vorm van muziektheater gebracht door 5 muzikanten en een regisseur, die blaasmuziek en humor combineren. Tijdens dit concert speelt zij fragmenten uit haar show “Queen of Brass”. Hierin brengt zij een soort eerbetoon aan de vrouwen. Want wees eerlijk: “heeft u als man nog nooit een dagje vrouw willen zijn?” Gewild of ongewild doen de Koperpoetsers aan soulsearching. Showgirls, Cowgirls en Girls from Ipanema, allemaal passeren ze de revue. Ze spelen klassiekers waarbij het voor iedereen moeilijk zal zijn om stil op zijn stoel te blijven zitten. Ook de legendarische band Queen ontbreekt niet in deze show.

De andere gast die Harmonie Eendracht deze avond in Meijel ontvangt is de Engelse Colchester Band die momenteel op tournee is door Nederland. De Colchester Band bestaat sinds 1860 en neemt deel aan wedstrijden en concoursen in en rond Engeland. Zo nam zij een aantal keer zeer succesvol deel aan de Nationale Finale van de British Brass Band Championships. Daarnaast treedt zij op in parken, bandstands en evenementen en ging zij op muziekreis naar Nederland, Frankrijk en Duitsland. Op haar tournee speelt zij voornamelijk het lichtere brassband repertoire.

De opening van de avond is in handen van Harmonie Eendracht. Zij brengt een gevarieerd muzikaal programma onder leiding van dirigent Frank Steeghs. Als openingswerk is gekozen voor de lieflijke Schotse ballade, Pertshire Majesty van Samuel R. Hazo. Hierna volgt East Coast Pictures, van componist Nigel Hess, dat is geïnspireerd op de Amerikaanse Oostkust. Een gebied dat grote extremen kent in geografie en zijn bevolking. Harmonie Eendracht sluit haar optreden af met het eerste deel uit de Armenian Dances van Alfred Reed, gebaseerd op authentieke Armeense volksliederen. Als afsluiting voor de pauze voert zij samen met Brass Ensemble Koperpoets het werk Sent in the Clows van Rob Balfoort uit.

Hét recept voor een avond vol Brass, Humor & Harmonie en het ideale uitje voor een muzikale afsluiting van de herfstvakantie en het weekend.

De entree voor dit unieke concert is € 7,50. Aanvang 19:00 uur, zaal open 18:30 uur.

BronL persbericht Eendracht Meijel