Najaarsconcert Diemer Harmonie

Toegevoegd op: 28 oktober 2018

Op zondag 11 november om 14.00 uur speelt de Diemer Harmonie in Theater de Omval te Diemen haar jaarlijkse Najaarsconcert, muzikaal gezien het hoogtepunt van het jaar. Tijdens dit concert laten de 45 leden van de harmonie en hun dirigent Vincent van den Bijlaard horen wat ze in huis hebben. Binnen het thema Drama en Romantiek worden originele werken voor harmonieorkest afgewisseld met bewerkingen van filmmuziek en lichte muziek.

Op het programma staan werken als Also Sprach Zarathustra van Richard Strauss (dramatische openingsfanfare, een zonsopgang verbeeldend); Perhaps Love van John Denver en Plácido Domingo (geschreven door John Denver voor zijn vrouw op het moment dat hun huwelijk in zwaar weer verkeerde); West Side Story van Leonard Benstein, The Ludlows van James Horner (een soundtrack uit het romantische historische filmdrama Legends of the Fall) de Forrest Gump Suite van Alan Silvestri (uit het bekende romantische filmdrama, inclusief het hoofdthema ‘The Feather Song’) en Nino Rota’s Filmmusic in een arrangement van Marcel Peeters.

De toegang voor het Najaarsconcert bedraagt € 10; kinderen tot 16 jaar gratis, 65+ € 8. Kaarten zijn te koop voor aanvang bij de zaal, maar als u zeker wilt zijn van een plaats kunt u een reservering maken via penningmeester@diemerharmonie.nl.

De Diemer Harmonie werd opgericht in 1897, en bestaat uit 45 leden, van jong tot oud. Het orkest geeft jaarlijks verschillende concerten in en rond Diemen, soms elders in het land. Beschermheer van de vereniging is Erik Boog, de burgemeester van Diemen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.