Crescendo Sassenheim organiseert 14e jeugdorkestenfestival

Toegevoegd op: 29 oktober 2018
Crescendo Sassenheim organiseert 14e jeugdorkestenfestival

Aanstaande zaterdag 3 november betreden negen jeugdorkesten uit Noord- en Zuid-Holland het podium bij het Sastival in het Teylingen College in Noordwijkerhout. Tijdens deze 14e editie van dit jeugdorkestenfestival laten zij tussen 12:30 en 18:30 uur hun verschillende muzikale werken horen aan het luisterend publiek én een vakkundige jury

Sinds 2005 biedt het Sastival, opgericht door Harmonievereniging Crescendo Sassenheim, een podium aan leden van jeugdorkesten. Een deskundige en onafhankelijke jury, die dit jaar bestaat uit Matthijs Kruik en Jos Lustberg, beoordeelt ieder optreden op hun eigen niveau, muzikaliteit, presentatie en speelplezier. Elk orkest ontvangt een professioneel en opbouwend juryrapport om de orkesten op een positieve wijze verder te kunnen ontwikkelen. Tevens ontvangen de winnaars van de dag een beker.

Dit jaar zijn de muziekstukken ook weer net zo divers als de orkesten die ze ten gehore zullen brengen; van Middeleeuwse en Schotse suites en Amerikaanse pop-rock, tot aan filmmuziek en Cubaans geïnspireerde melodieën. “Het belooft weer extra spannend te worden”, aldus Bart van der Vlugt van het Sastival. “Het niveau van de orkesten ligt hoog en ze hebben allen uitdagende nummers uitgekozen die zij met trots zullen laten gaan horen!”. Vanaf 12:30 uur kunnen de orkesten beluisterd en aangemoedigd worden in het Teylingen College in Noordwijkerhout. De officiële prijsuitreiking volgt om 19:15 uur en de toegang is gratis.