Marlou Janssen wint titel Maestro Fanfare Buchten

Toegevoegd op: 02 november 2018
Marlou Janssen wint titel Maestro Fanfare Buchten

Fanfare Buchten vierde in het weekend van 27 & 28 oktober feest met heel Buchten ter ere van het 90-jarig jubileum. Een weekend vol muziek en plezier. Marlou Janssen mag zich Maestro van Buchten noemen.

Zaterdag 27 oktober stond in het teken van De Buchtense Maestro. Een muzikale avond waarbij de fanfare onder leiding stond van diverse Maestro’s uit Buchten. En wat deden ze het goed! Hun dirigeerkunsten waren tot in de puntjes verzorgd. Er verschenen zelfs een heks en prediker op de bok. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. De titel van Maestro van Buchten ging naar Marlou Janssen. Ze wist het orkest perfect onder controle te houden én het publiek mee te krijgen met haar vertolking van Shostakovich Second Waltz. Een geslaagde avond vol muzikaliteit dankzij alle Maestro’s en humor door het presentatieduo Xavier de Bruijn en Leon Fiddelaars van Buchtens Wauweltheater Blitz.

Reünie-orkest steelt show
Zondag 28 oktober kwamen reünisten van Fanfare St. Jozef samen voor een special reünieconcert. Zelfs muzikanten, die al ruim 30 jaar geleden de fanfare verlaten hebben, hadden hun weg weer gevonden naar Buchten om voor deze speciale gelegenheid mee te doen. In de ochtend repeteerde het orkest en de drumband om in de middag een geweldig concert te geven. Daarbij werden veel oude en vooral mooie herinneringen opgehaald. Het was tevens het laatste concert van dirigent Patrick Spelthaen. Een mooie afsluiting van zijn 12-jarige carrière bij Fanfare St. Jozef Buchten. Bovendien werden onze jubilarissen in het zonnetje gezet. We vierden 430 jaar aan jubilea: Vincent Coolen (10 jaar), Mirna Pörteners (25 jaar), Loes Wetzels-Leufkens (25 jaar), Alex Aarts (40 jaar), Suzanne Welters (40 jaar), Nic Hermans (40 jaar), Cees van Prooijen (60 jaar), Piet Welters (60 jaar), Math Savelkoul (60 jaar) en Jac van Sloun (70 jaar)
Aansluitend aan het concert kon iedereen de fanfare en de jubilarissen komen feliciteren.

Op naar ons volgend jubileum! Komende periode hebben we weer veel muzikaals op de agenda staan. Op 9 december verzorgen we een Adventsconcert in Duitsland. En hou zeker ook al 23 februari vrij. Dan geven we een ludiek Carnavalsconcert.