Brugmuzikanten Excelsior Noordwijk winnen Sastival 2018

Toegevoegd op: 05 november 2018
Brugmuzikanten Excelsior Noordwijk winnen Sastival 2018

Op zaterdag 3 november organiseerde Harmonievereniging Crescendo Sassenheim de 14e editie van het Sastival. Dit jaar kwamen 9 leerlingenorkesten uit Noord- en Zuid-Holland bijeen in Noordwijkerhout op dit jaarlijks terugkerende muzikale festijn. Leerlingenorkest Brugmuzikanten van Excelsior Noordwijk won de eerste prijs in de categorie startend orkest en werd tevens verkozen tot algemeen winnaar van het Sastival 2018.

Sinds 2005 biedt het Sastival, opgericht door Harmonievereniging Crescendo Sassenheim, een podium aan opleidingsorkesten. Een deskundige jury, die dit jaar bestond uit Jos Lustberg en Matthijs Kruik, beoordeelde ieder optreden op hun eigen niveau, muzikaliteit, presentatie en speelplezier. Aan het einde van de dag ontving ieder orkest een beker, een professioneel juryrapport en een waardebon om een nieuw muziekstuk uit te kiezen.

Met de 9 deelnemende orkesten uit diverse delen van Nederland en een volle zaal enthousiaste fans waren de ingrediënten voor een muzikale Sastival-dag ook dit jaar weer present. Diverse leerlingenorkesten, van beginnend tot gevorderd, lieten de aanwezige fans kennis maken met verschillende muziekstukken, variërend van pop tot klassiek. Zo brachten de Brugmuzikanten het welbekende nummer ‘Counting Stars’ van de Amerikaanse pop-rockband OneRepublic ten gehore. Met dit nummer sleepte zij uiteindelijk de eerste prijs in de wacht. Een mooie tweede plek in de categorie beginnend orkest was voor het Aspirantenorkest van Adest Musica die onder meer het stuk McRonald’s Mars speelden, geschreven door Rob Balfoort.

De eerste prijs in de categorie gevorderd orkest ging naar de winnaar van vorig jaar, Soli Deo Gloria uit Zaandam. Ook dit jaar wisten zij publiek en jury in vervoering te brengen met een sfeervol stuk, dit jaar het mystieke ‘Tales from Scotland’ waarbij men zich al snel in de Schotse Hooglanden waande. Het Saens Harmonie Orkest uit Assendelft veroverde met het vrolijke Elvis Presley-geïnspireerde nummer Lilo & Stitch een tweede plek in dezelfde categorie.

De organisatie van het Sastival kijkt tevreden op de dag terug. “Het was prachtig om iedereen te zien genieten van het spelen én het luisteren naar muziek”, aldus Bart van der Vlugt. Wie de smaak van het samen muziek maken te pakken heeft en hier mee zou willen doen, is van harte welkom om eens een kijkje te nemen tijdens één van de muziekrepetities van Crescendo Sassenheim. Het Opleidingsorkest, voor beginnende musici en onder leiding van dirigent Sophie Graven, repeteert op de zaterdagavond van 17:30 tot 18:30 uur in de Julianakerk in Sassenheim, waarna het Tweede Harmonieorkest, onder leiding van Joop Nijholt, repeteert van 18:30 - 20:00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op www.crescendosassenheim.nl of door een mailtje te sturen naar jeugd@crescendosassenheim.nl.