Limburgse majoretten streden om provinciale titels

Limburgse majoretten streden om provinciale titels

Ruim tachtig solisten, ensembles, teams en groepen streden gisteren in Brunssum om de Limburgse titels. Onder toeziend oog van gedeputeerde voor cultuur Ger Koopmans (CDA) werden tevens de deelnemers voor de landelijke kampioenschappen in december in Meppel en Waalwijk geselecteerd.

Lees verder ...

Veel rock en pop op Donateursuitvoering Oranje

Veel rock en pop op Donateursuitvoering Oranje

Rock, pop, muziek uit een bekende PS4-game: het komt allemaal voorbij op de Donateursuitvoering die muziekvereniging Oranje organiseert op zaterdag 14 oktober om 16.00 uur in mfa De Doarpsfinne. Niet alleen presenteert Oranje zich in vol ornaat – wat betekent dat er meer dan 100 muzikanten en majorettes in actie komen, ook worden de bezoekers bijgepraat over de ontwikkelingen binnen de muziekvereniging die in 2019 het 125-jarig bestaan hoopt te vieren.

Lees verder ...

Succes voor Impact Colorguard

Succes voor Impact Colorguard

Op zaterdag 25 maart vond in Eindhoven de Championships plaats van CGN (Color Guard Nederland). De drie groepen van Impact Colorguard hebben Noord-Brabant laten zien hoe wij dat hier doen in Friesland. 'S ochtends vroeg om kwart voor 5 vertrok er een bus met leden en vrijwilligers naar Eindhoven waar deze om kwart voor 8 aankwamen. De Regional A class van Impact hadden deze ochtend eerst Prelims/voorrondes voor het het avondprogramma. De top 3 mocht nogmaals hun show 's avonds laten zien en strijden om 1 van deze 3 plaatsen. De Kids class en Cadet class van Impact hadden meteen hun Finals. Hun scores werden pas tijdens de prijsuitreiking in de avond bekend gemaakt. 's Middags werd bekend dat de Regional A class tijdens de prelims een eerste plek had behaald en daarmee naar het avondprogramma mocht. Tijdens de prijsuitreiking werden de uiteindelijke scores bekend gemaakt:

Lees verder ...

Advendo Junior sluit het CGN seizoen in stijl af met een derde prijs in Eindhoven

De CGN seizoensafsluiting vond dit jaar plaats in Brabant. Eindhoven was afgelopen zaterdag de gastheer voor de top van Nederland. Zoals tijdens eerdere edities waren de finals weer ongemeen spannend en dreven de deelnemende teams elkaar op tot grote hoogten. De Advendo Colorguard teams hebben het seizoen in stijl afgesloten met als hoogte punt een dik verdiende derde plaats van Advendo Junior.

Lees verder ...

Goede resultaten Impact Colorguard

Zaterdag 11 maart 2017 vond de laatste reguliere wedstrijd van CGN (Colorguard Nederland) plaats in Leeuwarden. De drie groepen van Impact Colorguard hebben in hun "thuis-provincie" weer prachtige resultaten behaald. De kids class, de jongste groep van Impact, behaalde een 1e plaats in hun competitie. De Cadets behaalde een 2e plaats in hun class en Impact Regional A, waarbij de competitie was opgesplitst in twee rondes, behaalde in hun ronde ook een 1e plaats.

Lees verder ...

Open dag bij Impact Cologuard

Open dag bij Impact Cologuard

Op zaterdag 22 april 2017 vind de jaarlijkse open dag van Impact Colorguard plaats. Altijd al willen weten wat colorguard is? Dan is dit je kans!

Lees verder ...

12-uursactie majorettes C.M.V. Oranje: een topdag met een verrassend einde

12-uursactie majorettes C.M.V. Oranje: een topdag met een verrassend einde

Van 8.00 uur ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds trainen. De majorette-afdeling van C.M.V. Oranje Bolsward was vol in actie op vrijdag 24 februari met de 12-uursactie. De hele dag oefenden de teams hun shows afwisselend van elkaar. De instructrices Rianna van der Goot en Lyanna Oostra waren er met hulp van assistent Lysanne Ewouds helemaal klaar voor.

Lees verder ...

Winst voor Advendo Junior in Wijchen

Winst voor Advendo Junior in Wijchen

Het CGN circus was afgelopen zaterdag neergestreken in Wijchen. Het dak van de goed gevulde Sporthal Arcus ging er vanaf toen bekend werd dat de Advendo Junior met hun show Burlesque 1e werden in de Junior Class met een score van 77,44 punten.

Lees verder ...

Resultaten Impact Cologuard in Waalwijk

Resultaten Impact Cologuard in Waalwijk

Afgelopen zaterdag, 28 januari 2017, reisden de leden en vrijwilligers van Impact Colorguard af naar Noord Brabant. Waalwijk was het decor van de derde wedstrijd van het CGN winterguard seizoen 2017. Nadat de Kids class, Cadet class en de Regional A class hun shows genaamd, Annie, Together en Get Connected aan het publiek en de jury had laten zien was het tijd voor de gezamenlijke prijsuitreiking. In de Kids class deden er 2 deelnemers mee waarvan Impact Kids de eerste plaats behaalden. In de Cadet class waren er deze wedstrijd 5 deelnemers waarvan Impact Cadets, nadat ze tijdens de wedstrijd in Drachten helaas laatste werden, ook een eerste plaats behaalden. De Regional A class had deze keer 6 deelnemers, waarvan ook Impact RA de eerste plaats behaalden!

Lees verder ...

Twirlster The Yellow Rainbows Nederlands kampioen

Twirlster The Yellow Rainbows Nederlands kampioen

Afgelopen jaar hebben de twirlsters van The Yellow Rainbows (onderdeel van CMV Harpe Davids) zich voor het Nederlands kampioenschap Twirl weten te plaatsen door goede resultaten te boeken bij meerdere wedstrijden verspreid door het hele land. Tijdens het Nederlands kampioenschap twirlen op 14 en 15 januari in Almere hebben zij zeer goede resultaten behaald.

Lees verder ...