Jong Euphonia scoort goed op eerste contest!

Jong Euphonia scoort goed op eerste contest!

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van het winterguardseizoen van CGN (Colorguard Nederland) In Drachten liet Jong Euphonia aan de jury en het publiek hun show Rockabilly zien. Door het enthousiasme van de leden en het aanstekelijke muziekje kregen ze de hele zaal mee en de handjes op elkaar. De show werd door d ejury gewaardeerd met 69,2 punten wat ze een 5e plaats in de ompetietie oplevert. Om deze mooie score te verbeteren wordt er alweer hard getraind voor de volgende wedstrijd waar zij aan mee doen. Dit zal zijn op 10 maart in Leeuwarden.

Lees verder ...

The Yellow Rainbows winnen zilver op NK

Zaterdag 13 januari was het voor de twirlsters van The Yellow Rainbows, onderdeel van CMV Harpe Davids, weer een spannende dag! Zij mochten zich van hun beste kant laten zien op het Nederlands Kampioenschap Twirlen.Zij streden tegen de beste twisters uit heel het land! Het Ensemble B bestaande uit Lisa, Julia, Fleur, Merel en Romee is tweede geworden. Zij brachten daardoor een mooie beker en zilveren medaille mee naar Schiedam! Het was tevens ook hetlaatste optreden van dit ensemble en daarmee een hele mooie afsluiting van hun samenwerking!Het Smallteam behaalde met hun Nelson Mandela show een hele mooie 6e plaats in de Senior Kampioensklasse!

Lees verder ...

Een goed begin van het winterguard seizoen voor Impact Sneek

Een goed begin van het winterguard seizoen voor Impact Sneek

Het CGN Winterguard seizoen is zaterdag 13 januari weer begonnen in Drachten. Impact Colorguard Sneek doet hier dit jaar aan mee met 2 units in de cadet-class en Regional A.

Lees verder ...

Advendo Colorguard teams lekker op stoom in Drachten

Advendo Colorguard teams lekker op stoom in Drachten

Drachten was het afgelopen zaterdag het centrum van muziek & dans in Nederland. Sportcentrum de Splitting was de locatie van de eerste CGN contest van 2018. De drie Advendo colorguard teams, ondersteund door de vele meegereisde supporters, konden na hun succesvolle try out in Sneek eindelijk hun shows tonen in een competitieve omgeving met deelnemende teams uit geheel Nederland.

Lees verder ...

Impact presenteert shows wintercompetitie

Op 7 januari 2018 zullen de twee groepen van Impact Sneek voor het eerst hun show openbaar vertonen in de Schuttersveldhal te Sneek. Met deze shows nemen de groepen deel aan de competitie van CGN (Color Guard Nederland). Na maandenlang keihard te hebben getraind zullen de Cadet Class en de Regional A Class laten zien wat ze tot nu toe hebben bereikt.

Lees verder ...

Limburgse majoretten streden om provinciale titels

Limburgse majoretten streden om provinciale titels

Ruim tachtig solisten, ensembles, teams en groepen streden gisteren in Brunssum om de Limburgse titels. Onder toeziend oog van gedeputeerde voor cultuur Ger Koopmans (CDA) werden tevens de deelnemers voor de landelijke kampioenschappen in december in Meppel en Waalwijk geselecteerd.

Lees verder ...

Veel rock en pop op Donateursuitvoering Oranje

Veel rock en pop op Donateursuitvoering Oranje

Rock, pop, muziek uit een bekende PS4-game: het komt allemaal voorbij op de Donateursuitvoering die muziekvereniging Oranje organiseert op zaterdag 14 oktober om 16.00 uur in mfa De Doarpsfinne. Niet alleen presenteert Oranje zich in vol ornaat – wat betekent dat er meer dan 100 muzikanten en majorettes in actie komen, ook worden de bezoekers bijgepraat over de ontwikkelingen binnen de muziekvereniging die in 2019 het 125-jarig bestaan hoopt te vieren.

Lees verder ...

Succes voor Impact Colorguard

Succes voor Impact Colorguard

Op zaterdag 25 maart vond in Eindhoven de Championships plaats van CGN (Color Guard Nederland). De drie groepen van Impact Colorguard hebben Noord-Brabant laten zien hoe wij dat hier doen in Friesland. 'S ochtends vroeg om kwart voor 5 vertrok er een bus met leden en vrijwilligers naar Eindhoven waar deze om kwart voor 8 aankwamen. De Regional A class van Impact hadden deze ochtend eerst Prelims/voorrondes voor het het avondprogramma. De top 3 mocht nogmaals hun show 's avonds laten zien en strijden om 1 van deze 3 plaatsen. De Kids class en Cadet class van Impact hadden meteen hun Finals. Hun scores werden pas tijdens de prijsuitreiking in de avond bekend gemaakt. 's Middags werd bekend dat de Regional A class tijdens de prelims een eerste plek had behaald en daarmee naar het avondprogramma mocht. Tijdens de prijsuitreiking werden de uiteindelijke scores bekend gemaakt:

Lees verder ...

Advendo Junior sluit het CGN seizoen in stijl af met een derde prijs in Eindhoven

De CGN seizoensafsluiting vond dit jaar plaats in Brabant. Eindhoven was afgelopen zaterdag de gastheer voor de top van Nederland. Zoals tijdens eerdere edities waren de finals weer ongemeen spannend en dreven de deelnemende teams elkaar op tot grote hoogten. De Advendo Colorguard teams hebben het seizoen in stijl afgesloten met als hoogte punt een dik verdiende derde plaats van Advendo Junior.

Lees verder ...

Goede resultaten Impact Colorguard

Zaterdag 11 maart 2017 vond de laatste reguliere wedstrijd van CGN (Colorguard Nederland) plaats in Leeuwarden. De drie groepen van Impact Colorguard hebben in hun "thuis-provincie" weer prachtige resultaten behaald. De kids class, de jongste groep van Impact, behaalde een 1e plaats in hun competitie. De Cadets behaalde een 2e plaats in hun class en Impact Regional A, waarbij de competitie was opgesplitst in twee rondes, behaalde in hun ronde ook een 1e plaats.

Lees verder ...