Altena van Slag kent 4e editie

Altena van Slag kent 4e editie

23 juni 2018. Bij veel muzikanten staat deze datum rood omcirkeld in de agenda. Op deze dag zullen er weer muziek examens worden afgenomen in Woudrichem. Uit het hele land van Heusden en Altena, maar ook daarbuiten zullen HaFaBra musici laten horen en beoordelen wat ze geleerd hebben.
Maar... dat is niet het enige..

Lees verder ...

Stef Wolters topscorer op NK

Stef Wolters topscorer op NK

Slagwerker Stef Wolters van harmonie Concordia uit Melick heeft zaterdag in Berlicum de hoogste score behaald tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor solisten en ensembles uit de doelgroep Show, Mars en Percussie. Zijn uitvoering van het werk Venus van Koos Schroen op multipercussie in de vijfde divisie leverde 95 punten op. Daarmee was de topscorer in een deelnemersveld van 115 solisten, duo's en ensembles.

Lees verder ...

Jeugdband Adest Musica kampioen!

Jeugdband Adest Musica kampioen!

Op zaterdag 9 juni jl. heeft de Jeugdband van Adest Musica succesvol deelgenomen aan het Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) in het Drentse Assen. De jonge muzikanten van de Jeugdband zijn winnaar geworden van de Jeugdklasse!

Lees verder ...

Workshop voor dirigenten slagwerkensembles

De BBM (Brabantse Bond van Muziekverenigingen) werkt nauw samen met de BVO&I (Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs) In het samenwerkingsverband tussen de twee bonden, BBM en BvOI, staat de permanente ontwikkeling van de dirigent centraal. In een breed perspectief worden workshops en masterclasses aangeboden aan de dirigenten en instructeurs uit Noord-Brabant. In het kader hiervan organiseren we op 6 oktober 2018 in samenwerking met De Bond van Orkestdirigenten & Instructeurs een workshop voor dirigenten van gestemde- en ongestemde slagwerkensembles. Deze workshop vindt plaats in Klundert.

Lees verder ...

Kleurrijk feest in Gendt

Kleurrijk feest in Gendt

Schuttersgilde St. Sebastianus uit Gendt organiseert op zondag 27 mei aanstaande een kleurrijk feest rondom Providentia. Ook een rondgang van de deelnemende verenigingen is onderdeel van het programma.

Lees verder ...

ViJoS sluit succesvol jubileumseizoen af met kijk-, luister- en eetfestijn

ViJoS sluit succesvol jubileumseizoen af met kijk-, luister- en eetfestijn

De Bussumse muziekvereniging ViJoS maakt zich op voor de grootse afsluiting van het jubileumseizoen. De spectaculaire taptoe ter ere van het 60-jarige jubileum van ViJoS vindt plaats op zaterdag 2 juni bij voetbalclub SDO in Bussum. ViJoS verrast menig liefhebber met een geheel vernieuwde taptoe. en is daarom ook een ware aanrader voor mensen die minder bekend zijn met soortgelijke muziekevenementen.

Lees verder ...

Topscore voor CMV Oranje Bolsward

CMV Oranje Bolsward heeft in De Lawei te Drachten een concertwedstrijd voor slagwerkgroepen gewonnen. De wedstrijd werd georganiseerd door de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân) in samen werking met de muziekbonden Groningen/Drenthe, Overijssel en Gelderland Flevoland. Als juryleden traden op de heren Janssen, De Jong en Nagel.

Lees verder ...

Clinic Music & Marching bij Brabantse bond

Op zaterdagmiddag 9 juni organiseert de Brabantse Bond van Muziekverenigingen een clinic Music & Marching. Deze clinic is vooral gericht op jonge muzikanten die al actief zijn in de sector, maar ook voor muzikanten die eens vrijblijvend kennis willen maken met de specifieke onderwerpen die in de show- en marssector voorkomen.

Lees verder ...

Dubbele zege voor Excelsior Oostendorp

Dubbele zege voor Excelsior Oostendorp

De slagwerkafdeling van de christelijke muziekverenging Excelsior Oostendorp heeft in Barneveld tijdens de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) een dubbele zege behaald. In A-groep won met 97 punten de strijd in de topklasse gestemd, terwijl de B-groep met 87,5 punten zegevierde in de basisklasse gestemd.

Lees verder ...

Jong St. Sebastianus 10 jaar!

Jong St. Sebastianus 10 jaar!

Zondag 29 april 2018 viert Jong St. Sebastianus haar verjaardagsfeest! Op het Julianaplein zijn er vendel- en showpresentaties. Bij Providentia is er een luchtkussen en zijn er allerlei leuke activiteiten te doen voor kinderen van alle leeftijden. Kom je ook op dit feest?

Lees verder ...