Adest Musica organiseert jeugdtaptoe

Adest Musica organiseert jeugdtaptoe

De Jeugdband van Drum- en Showband Adest Musica viert dit jaar haar 50-jarige jubileum! Dit jaar vond, in het kader van dit jubileum, onder andere al een succesvolle jubileumbingo, een bezoek aan de Efteling, een onvergetelijk zomeravondconcert en een meer dan geslaagde deelname aan het ODSC in Assen plaats. Zaterdagmiddag 1 september wordt door Adest Musica een jeugdtaptoe georganiseerd in Park Rusthoff te Sassenheim. Met de aanwezigheid van vijf jeugdkorpsen belooft het een fraaie muzikale middag te worden.

Lees verder ...

Streetparade en Taptoe Lisse

In Lisse staat op 22 september in het teken van Taptoe Lisse. Vanaf 14.40 uur is er een streetparade door het centrum van Lisse met de bands die 's-avonds op de taptoe in actie komen. Om 19.45 uur gaat op het hoofdveld van FC Lisse aan de Spekkelaan de taptoe van start.

Lees verder ...

Sint Gregorius Hertme met Percussion Live

Sint Gregorius Hertme met Percussion Live

In 2018 is Percussion Live terug! 15 september 2018 treedt de slagwerkgroep van Sint Gregorius uit Hertme op in het openluchttheater van Hertme. Een prachtige locatie waar nog meer mensen kunnen genieten van een spectaculaire avond.
Sint Gregorius musiceert al jaren in de top van Nederland. Getuige hiervan zijn de verschillende prijzen die de band de laatste jaren tijdens muziekwedstrijden behaalde. Achtentwintig gemotiveerde muzikanten bespelen een geweldig arsenaal aan melodische en ritmische slaginstrumenten.

Lees verder ...

Show- & Marchingband (Jong) Vijos behaalt zilver op EK

Afgelopen weekend heeft Show- & Marchingband ViJoS en Jong ViJoS deelgenomen aan de Open Europese Kampioenschappen in Rastede, Duitsland. Samen met deelnemers uit landen als Zweden, Polen, Duitsland en onder andere Nederland hebben beide groepen een zilveren medaille behaald.

Lees verder ...

“Phila Slag & Vlag” treedt toe tot Advendo familie

Dinsdag 26 juni is bekend geworden dat “Phila Slag & Vlag” officieel zal toetreden tot de Advendo Korpsen Sneek. “Slag & Vlag”, zoals de groep werd omgedoopt, zijn twee groepen bestaande uit 35 enthousiaste mensen met een (verstandelijke) beperking. Deze 17 slagwerkers en 18 colorguards vormen samen “Slag & Vlag”!

Lees verder ...

Zomeravondconcert Adest Musica

Zomeravondconcert Adest Musica

De Jeugdband van Drum- en Showband Adest Musica viert dit jaar haar 50-jarige jubileum. Recent geleden vond, in het kader van dit jubileum, onder andere al een succesvolle jubileumbingo, een bezoek aan de Efteling en een meer dan geslaagde deelname aan het ODSC in Assen plaats. Zaterdag 7 juli wordt, in het teken van het 50-jarig jubileum van onze Jeugdafdeling, door Adest Musica een zomeravondconcert georganiseerd in Park Rusthoff te Sassenheim. Geniet van alle muzikale afdelingen van Drum- en Showband Adest Musica bij een ondergaande zon!

Lees verder ...

Show en Marchingband Vijos naar Europees kampioenschap Duitsland

Show en Marchingband Vijos naar Europees kampioenschap Duitsland

Komend weekend (30 juni en 1 juli) doet Show- & Marchingband (Jong) ViJoS mee aan de Open Europees Kampioenschappen in Rastede, Duitsland. De deelname aan de Rasteder Musiktage is voor zowel de jeugd als de volwassenband van ViJoS een hoogtepunt in het seizoen.

Lees verder ...

Sint Sebastianus straalt op Taptoe Putten

Sint Sebastianus straalt op Taptoe Putten

De show- en marchingband van Sint Sebastianus zette op zaterdagavond 16 juni een geweldige show neer op het taptoeterrein in Putten. Het publiek was laaiend enthousiast. De nieuwe show “Party Mix”, die afgelopen Koningsdag onthuld werd, stond op de planning van de Taptoe in Putten, naast de shows van de verenigingen ESKA Bemmel, het Nederlands Brandweerorkest, Excelsior Delft en Excelsior Putten. Een mooi rijtje namen waar Sint Sebastianus zich graag aan toevoegt. De Taptoe werd georganiseerd door de Stichting Combinatie van Korpsen.

Lees verder ...

Altena van Slag kent 4e editie

Altena van Slag kent 4e editie

23 juni 2018. Bij veel muzikanten staat deze datum rood omcirkeld in de agenda. Op deze dag zullen er weer muziek examens worden afgenomen in Woudrichem. Uit het hele land van Heusden en Altena, maar ook daarbuiten zullen HaFaBra musici laten horen en beoordelen wat ze geleerd hebben.
Maar... dat is niet het enige..

Lees verder ...

Stef Wolters topscorer op NK

Stef Wolters topscorer op NK

Slagwerker Stef Wolters van harmonie Concordia uit Melick heeft zaterdag in Berlicum de hoogste score behaald tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor solisten en ensembles uit de doelgroep Show, Mars en Percussie. Zijn uitvoering van het werk Venus van Koos Schroen op multipercussie in de vijfde divisie leverde 95 punten op. Daarmee was de topscorer in een deelnemersveld van 115 solisten, duo's en ensembles.

Lees verder ...