Drie dagen vol muziekkorpsen tijdens Leidens Ontzet

Drie dagen vol muziekkorpsen tijdens Leidens Ontzet

Vele muziekliefhebbers weten de weg naar muziekstad Leiden inmiddels wel te vinden. Vooral tijdens het Leidens Ontzet zijn de klanken van verschillende Leidse korpsen, waaronder Show- & Marchingband en Stageband AMIGO Leiden, van veraf te horen. Met de grote muziekcultuur die de stad Leiden rijk is, is het dan ook geen verrassing dat het muzikale aspect een grote rol speelt tijdens dit evenement. Op de klanken van deze bands presenteren zich tevens vele andere verenigingen uit de stad zich aan het eigen publiek.

Lees verder ...

Huldiging tweevoudig WMC-kampioen aan de Marktstraat in Sneek!

Officiële huldiging van Jong Advendo door de gemeente Súdwest-Fryslân naar aanleiding van de behaalde WMC titels op het onderdeel Marsparade en show tijdens afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De zomervakantie ligt inmiddels achter ons en iedereen in Sneek en omstreken is weer thuis. Een passend moment om kersverse tweevoudig WMC kampioen officieel door de gemeente Súdwest-Fryslân te laten huldigen. Tegelijkertijd ook een mooie gelegenheid om alle fans en belangstellenden nogmaals te laten genieten van de klanken & marsparade moves van Jong Advendo.

Lees verder ...

Tamboer-maître dag 2017 in Ahoy!

In navolging van de geslaagde tamboer-maître dagen 2013, 2014, 2015 en 2016 organiseren het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “ The Netherlands Military Tattoo”, de Muziekbond Gelderland Flevoland en de tamboer-maîtres van de Nederlandse krijgsmacht weer een special tamboer-maîtredag.

Lees verder ...

Cees Beerens neemt afscheid als voorzitter SMP

Cees Beerens neemt afscheid als voorzitter SMP

Na rijp beraad heeft Cees Beerens, vanaf de start van de KNMO in 2014 voorzitter van de sector SMP, moeten besluiten deze taak vanwege zakelijke beslommeringen met onmiddellijke ingang neer te leggen. Door tijdnood is hij niet in staat zijn voorzitterschap op een voor hem bevredigende wijze te blijven doen. Ook in de komende maanden is hierin geen verbetering te verwachten. Drukke werkzaamheden en een overvolle agenda privé nopen hem derhalve keuzes te maken. En dat gaat hem
zeer aan het hart. Het enthousiasme en de inzet waarmee hij het voorzitterschap in een complexe tijd op zich heeft genomen zullen duidelijk maken dat dit nu een moeilijk besluit is.

Lees verder ...

Open Dag Advendo Korpsen Sneek

Open Dag Advendo Korpsen Sneek

Op zaterdag 2 september vanaf 09.30 uur staan de deuren van het Advendo gebouw aan de Korte Vreugde in Sneek wagenwijd open voor iedereen die wat meer wil weten of leren over de Advendo Korpsen Sneek. Tijdens deze Open Dag is een speciaal programma samengesteld om de jeugd en hun ouders uit Sneek & omstreken te laten zien hoe stoer en leuk het leven van een muzikant/danser(es) kan zijn bij de Advendo Korpsen in Sneek.

Lees verder ...

WMC-titels voor Pasveer, Takostu en Floraband

WMC-titels voor Pasveer, Takostu en Floraband

Pasveerkorps Leeuwarden heeft tijdens het WMC in Kerkrade de wereldtitel in de World Division Show veroverd. Op de Marsparade ging de zege naar Showband Takostu uit Stiens. Flora Band uit Rijnsburg was de beste op het onderdeel Mars. In de First Division won de drumband van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld de titel tijdens de marswedstrijd, Jong Advendo
Sneek Gronsveld Sneek op de onderdelen marsparade en show.

Lees verder ...

Cadenza houdt stand

Cadenza houdt stand

Slagwerkensemble Cadenza uit Twello heeft in Kerkrade de WMC-titel bij de slagwerkensembles in de Championship Division gewonnen. Het ensemble van dirigent Robbert Houtkamp stond als sinds de eerste wedstrijddag met 97,16 punten aan kop. Op de laatste dag kwam het slagwerkensemble van Detfynske Slagtøjacademie uit het Deense Svendborg nog dichtbij. Maar Twello hield stand. In de First Division ging de zege naar Sint Caecilia Doornenburg.

Lees verder ...

Mars- en Showwedstrijden in Eckelrade

Mars- en Showwedstrijden in Eckelrade

Dat harmonie Diligentia een prominente rol speelt in onze kleine gemeenschap Eckelrade moge u duidelijk zijn. Onze vereniging geeft concerten, maakt rondgangen door het dorp en organiseert diverse evenementen zoals de reünie in 2015. Maar wist u ook dat harmonie Diligentia ieder jaar deelneemt aan de Mars- en Showwedstrijden van de Federatiebond Limburg-Zuid-West?
En wist u al dat dit jaar dit groots evenement plaats vindt in Eckelrade?

Lees verder ...

Jong Advendo verrast met passie en muzikaliteit

Jong Advendo verrast met passie en muzikaliteit

Zondag 23 j.l. heeft Jong Advendo tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) geschiedenis geschreven. In de First Division van het WMC heeft het opleidingskorps van Advendo zowel op het onderdeel show als op de Marsparade een 1e prijs met onderscheiding weten te behalen. Met een score van 91,67 op de Marsparade en 92,75 punten op de show staat dit jeugdkorps met nog één weekend te gaan aan de leiding op beide bovengenoemde onderdelen. Dit is in de verenigingsgeschiedenis van de Advendo Korpsen de tot op heden hoogst behaald score van Jong Advendo op een WMC.

Lees verder ...

Cadenza ook na tweede weekend nog aan de leiding

Cadenza ook na tweede weekend nog aan de leiding

Slagwerkgroep Cadenza uit Twello leidt ook na de tweede dag nog steeds het klassement bij de slagwerkgroepen tijdens het WMC. De slagwerkers van Elspeets Fanfare Korps kwamen met 95,90 punten dichtbij. Cadenza scoorde vorige week 97,16 punten.

Lees verder ...