Clinic Music & Marching bij Brabantse bond

Op zaterdagmiddag 9 juni organiseert de Brabantse Bond van Muziekverenigingen een clinic Music & Marching. Deze clinic is vooral gericht op jonge muzikanten die al actief zijn in de sector, maar ook voor muzikanten die eens vrijblijvend kennis willen maken met de specifieke onderwerpen die in de show- en marssector voorkomen.

Lees verder ...

Dubbele zege voor Excelsior Oostendorp

Dubbele zege voor Excelsior Oostendorp

De slagwerkafdeling van de christelijke muziekverenging Excelsior Oostendorp heeft in Barneveld tijdens de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) een dubbele zege behaald. In A-groep won met 97 punten de strijd in de topklasse gestemd, terwijl de B-groep met 87,5 punten zegevierde in de basisklasse gestemd.

Lees verder ...

Jong St. Sebastianus 10 jaar!

Jong St. Sebastianus 10 jaar!

Zondag 29 april 2018 viert Jong St. Sebastianus haar verjaardagsfeest! Op het Julianaplein zijn er vendel- en showpresentaties. Bij Providentia is er een luchtkussen en zijn er allerlei leuke activiteiten te doen voor kinderen van alle leeftijden. Kom je ook op dit feest?

Lees verder ...

Advendo Junior sluit het CGN seizoen in stijl af

Advendo Junior sluit het CGN seizoen in stijl af

Eindhoven was afgelopen zaterdag ‘the place to be’ voor de liefhebbers van color guard in Nederland. Ook dit jaar waren de finals weer ongemeen spannend door het ongemeen hoge niveau. Cadeautjes werden onderling niet gegeven. De Advendo Colorguard teams hielden zich knap staande in dit color guard geweld tijdens de finals en sloten het seizoen in stijl af met als hoogte punt een dik verdiende derde plaats van Advendo Junior.

Lees verder ...

Muziek & dans is een feest bij Advendo

Op zaterdagmiddag 14 april a.s. (start om 13.30 uur) organiseert Advendo voor de derde keer in successie de gratis openbare workshop/clinic Music Kids Experience XXL in de Sneeker Sporthal aan de Van Giffenstraat in Sneek. Tijdens de vorige editie in 2017 hebben ruim 90 kinderen op super vette wijze kennis gemaakt met de wereld van muziek en dans.

Lees verder ...

Rewind & Fast Forward

Over 3 weken, nl. op vrijdag 13 april en zaterdag 14 april a.s. organiseert Advendo voor de 19e keer haar jaarlijkse Showavonden in de Sneker Sporthal aan de van Giffenstraat in Sneek. Een gewaardeerd top evenement waar alle Advendo groepen o.a. hun nieuwe programma voor 2018 presenteren aan enthousiast publiek komend uit binnen- en buitenland.

Lees verder ...

Slagwerkdag 2018 spectaculair en divers!

Zondag 25 maart is in sporthal Strijp in Eindhoven een slagwerkdag voor en door slagwerkers. Niet een competitie maar een dag waarbij je andere slagwerkers kunt ontmoeten uit binnen- en buitenland maar waar ook diverse slagwerksectoren elkaar kunnen ontmoeten. Van drumset tot traditionele snare drum, van marimba tot en met High Tension Snare en van een drumset battle tot en met een volledige corps style drumline….en dat op 1 dag op 1 evenement.

Lees verder ...

Fluitist topscorer op LK voor tamboermuzikanten

Fluitist Kasper Punt heeft tijdens de kampioenswedstrijd van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen het hoogte puntentotaal gehaald. De muzikant van Sint Petrus en Paulus uit Maastricht kreeg voor de uitvoering van Mazurka de Salon van F. Doppler in de tweede divisie 97 punten. In de lagere divisie waren Dylano Driessens van Sint Johannes en Sint Clemens Merkelbeek en Jelle Huntjens van de drumband van de Koninklijke Harmonie Gronsveld met 91 punten de topscorers.

Lees verder ...

Jong St. Sebastianus heeft nieuwe uitbreiding

Jong St. Sebastianus heeft nieuwe uitbreiding

Met ingang van 8 maart is het instructieteam voor Jong St. Sebastianus uitgebreid met een nieuwe slagwerkinstructeur.Nadat voormalig slagwerkinstructeur Rick Basten had aangegeven zich nog meer op de coördinatie van het slagwerk en choreografie van de show te willen gaan richten, is het bestuur hard aan de slag gegaan om een nieuwe instructeur te zoeken.

Lees verder ...

ViJoS Bussum concerteert in uitverkocht theater

ViJoS Bussum concerteert in uitverkocht theater

Zaterdag 10 maart genoot een uitverkochte zaal vol laaiend enthousiaste bezoekers van het jubileumconcert van Show- & Marchingband ViJoS. De Bussumse muziekvereniging bracht ter ere van het 60-jarig jubileum een geheel vernieuwd programma, de jeugd van Jong ViJoS presenteerde hun nieuwe uniform, 35 oud-leden speelden mee en daarnaast werd er gedanst tijdens het bal na – net als vroeger.

Lees verder ...