Show & Marchingband St. Sebastianus blijft in de top!

Show & Marchingband St. Sebastianus blijft in de top!

Zaterdag 4 november heeft de Show & Marchingband Sebastianus uit Gendt deelgenomen aan het marsconcours 2017 te Schiedam. Het muziekkorps wist hier een eerste prijs te behalen en blijft hiermee in de top van Nederland.

Lees verder ...

Nieuwe slagwerkgroep in Friesland

Op woensdagavond 22 november is een introductieavond voor de nieuw op te richten slagwerkgroep, die voorlopig de werknaam BaM.percussion heeft. De repetities zijn wekelijks op woensdagavond van 20:00- 21:30 in Joure en starten 10 januari 2018.
De docent die de groep gaat leiden is Reinaldo Gaia.

Lees verder ...

Excelsior Woerden wint in Schiedam

Drumband Excelsior Woerden heeft het Marching & Music Contest en Showconcours in Schiedam gewonnen. De tambour-maîtreprijs was voor Youri Brussaard van de Jeugd Rijnmondband uit Schiedam.

Lees verder ...

Wilhelmina Delfzijl wint slagwerkconcours in Drachten

Wilhelmina Delfzijl wint slagwerkconcours in Drachten

Het slagwerkensemble van muziekvereniging Wilhelmina uit Delfzijl heeft in De Lawei in Drachten de concertslagwerkwedstrijd van de noordelijke muziekbonden op zijn naam geschreven. Dirigent Theo van Kruistum leidde de groep met muziek van Menno Bosgra in de eerste divisie naar 92,67 punten, goed voor een eerste prijs met onderscheiding. In de tweede divisie behaalde David Oosterwolde met 82 punten een eerste prijs. Dynamic Euphonia uit Nijeveen scoorde in de derde divisie met 87 punten eveneens een eerste prijs.

Lees verder ...

Passie voor Muziek met Jubal Dordrecht

Passie voor Muziek met Jubal Dordrecht

Dordrecht - Zondag 5 november vindt in de grote zaal van Schouwburg Kunstmin de tweede editie plaats van de concertreeks Passie voor Muziek, een nieuw initiatief waarin orkesten en koren uit de Drechtsteden gezamenlijk een gevarieerde concertmiddag verzorgen. Jubal drum & bugle corps gaat in deze ronde de samenwerking aan met de Dordtse koren La Luna, Happy Voice en Albert S(w)ings en zorgen gezamenlijk voor een gevarieerd twee uur durend muzikaal programma. Naast ieders eigen concertdeel zullen door de koren ook stukken gezamenlijk uitgevoerd worden.

Lees verder ...

Jubileumseizoen Drum- en Showband ViJoS van start op vrijdag 3 november

Jubileumseizoen Drum- en Showband ViJoS van start op vrijdag 3 november

Drum- en Showband ViJoS bestaat op vrijdag 3 november 60 jaar. De Bussumse muziekvereniging gaat deze mijlpaal het gehele seizoen met verschillende activiteiten vieren, waaronder tijdens het jubileumconcert in Spant op 10 maart 2018. Het jubileumseizoen wordt afgetrapt met een groots jubileumfeest op aanstaande vrijdag 3 november. Iedereen is welkom om het jubileum van ViJoS te vieren onder het genot van een drankje, muziek en veel gezelligheid.

Lees verder ...

Drie dagen vol muziekkorpsen tijdens Leidens Ontzet

Drie dagen vol muziekkorpsen tijdens Leidens Ontzet

Vele muziekliefhebbers weten de weg naar muziekstad Leiden inmiddels wel te vinden. Vooral tijdens het Leidens Ontzet zijn de klanken van verschillende Leidse korpsen, waaronder Show- & Marchingband en Stageband AMIGO Leiden, van veraf te horen. Met de grote muziekcultuur die de stad Leiden rijk is, is het dan ook geen verrassing dat het muzikale aspect een grote rol speelt tijdens dit evenement. Op de klanken van deze bands presenteren zich tevens vele andere verenigingen uit de stad zich aan het eigen publiek.

Lees verder ...

Huldiging tweevoudig WMC-kampioen aan de Marktstraat in Sneek!

Officiële huldiging van Jong Advendo door de gemeente Súdwest-Fryslân naar aanleiding van de behaalde WMC titels op het onderdeel Marsparade en show tijdens afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De zomervakantie ligt inmiddels achter ons en iedereen in Sneek en omstreken is weer thuis. Een passend moment om kersverse tweevoudig WMC kampioen officieel door de gemeente Súdwest-Fryslân te laten huldigen. Tegelijkertijd ook een mooie gelegenheid om alle fans en belangstellenden nogmaals te laten genieten van de klanken & marsparade moves van Jong Advendo.

Lees verder ...

Tamboer-maître dag 2017 in Ahoy!

In navolging van de geslaagde tamboer-maître dagen 2013, 2014, 2015 en 2016 organiseren het stichtingsbestuur van de Nationale Taptoe, ook bekend als “ The Netherlands Military Tattoo”, de Muziekbond Gelderland Flevoland en de tamboer-maîtres van de Nederlandse krijgsmacht weer een special tamboer-maîtredag.

Lees verder ...

Cees Beerens neemt afscheid als voorzitter SMP

Cees Beerens neemt afscheid als voorzitter SMP

Na rijp beraad heeft Cees Beerens, vanaf de start van de KNMO in 2014 voorzitter van de sector SMP, moeten besluiten deze taak vanwege zakelijke beslommeringen met onmiddellijke ingang neer te leggen. Door tijdnood is hij niet in staat zijn voorzitterschap op een voor hem bevredigende wijze te blijven doen. Ook in de komende maanden is hierin geen verbetering te verwachten. Drukke werkzaamheden en een overvolle agenda privé nopen hem derhalve keuzes te maken. En dat gaat hem
zeer aan het hart. Het enthousiasme en de inzet waarmee hij het voorzitterschap in een complexe tijd op zich heeft genomen zullen duidelijk maken dat dit nu een moeilijk besluit is.

Lees verder ...