Sint Caecilia Spaubeek topscorer op NK

Sint Caecilia Spaubeek topscorer op NK

De slagwerkgroep van fanfare Sint Caecilia uit Spaubeek heeft tijdens het KNMO NK Marching & Music Contest in Wijchen de hoogte score behaald. Dirigent Roland Jaegers leidde het ensembles met 91,33 punten naar de titel in de tweede divisie.

Lees verder ...

Honderden solisten op concours bij LBT

De Limburgse Bond van Tamboerkorpsen houdt deze weken de jaarlijkse solistenconcours voor muzikanten van drumbands, fluit- en tamboerkorpsen, drumfanfares, slagwerkgroepen en klaroen- en trompetterkorpsen. Ook dit jaar hebben weer enkele honderden muzikanten ingeschreven. Afgelopen weekeinden vonden de concoursen in de districten Roermond en Maastricht plaats.

Lees verder ...

ViJoS brengt winterse sfeer in St. Jozefkerk

ViJoS brengt winterse sfeer in St. Jozefkerk

Op zaterdag 16 december brengt Show- & Marchingband ViJoS weer sfeervolle muziek ten gehore tijdens het jaarlijkse Winterconcert in de St. Jozefkerk in Bussum. Het is een van de vele evenementen op de agenda van de jubilerende vereniging.

Lees verder ...

Volharding Huissen wint concertwedstrijd slagwerkensembles

De slagwerkgroep van muziekvereniging Volharding Huissen heeft de concertwedstrijd voor slagwerkensembles van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen gewonnen. Dirigent Melvin Puijn leidde de achttien muzikanten in de derde divisie sectie A naar 92,67 punten. Daarmee veroverde het ensembles een eerste prijs met promotie en onderscheiding.

Lees verder ...

Concours voor slagwerkensembles in Brabant

Concours voor slagwerkensembles in Brabant

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen houdt in het weekeinde van 9 en 10 december de concertwedstrijd voor slagwerkensembles.
Zaterdag 9 december komen in De Pas in Heesch vanaf 10.00 uur ensembles uit Eerde, Huissen, Nijkerk, Schaijk, Heijen, Clinge en Lierop in actie. Zondag 10 december spelen in De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur groepen uit Nistelrode, Heeswijk, Den Dungen en Apeldoorn.

Lees verder ...

Aurora Grevenbicht-Papenhoven wint LBT-concours

De drumband van de koninklijke harmonie Aurora uit Grevenbicht-Papenhoven heeft in Heel de concertwedstrijd van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen gewonnen. Het ensemble behaalde met muziek van Etienne Houben, Gian Prince en Eric Stevens in de derde divisie 93,67 punten. Daarmee behaalde het korps een eerste prijs met promotie en lof der jury.

Lees verder ...

Drumband Wolder wint LBT-concours

Drumband van harmonie Wilhelmina Maastricht-Wolder heeft in Sint Odiliënberg het mars-concertwedstrijd van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen op zijn naam geschreven. Het optreden in de eerste divisie sectie A2 werd beloond met 90 punten. Daar was het korps een topscorer in een veld van zeven deelnemers.

Lees verder ...

Show & Marchingband St. Sebastianus blijft in de top!

Show & Marchingband St. Sebastianus blijft in de top!

Zaterdag 4 november heeft de Show & Marchingband Sebastianus uit Gendt deelgenomen aan het marsconcours 2017 te Schiedam. Het muziekkorps wist hier een eerste prijs te behalen en blijft hiermee in de top van Nederland.

Lees verder ...

Nieuwe slagwerkgroep in Friesland

Op woensdagavond 22 november is een introductieavond voor de nieuw op te richten slagwerkgroep, die voorlopig de werknaam BaM.percussion heeft. De repetities zijn wekelijks op woensdagavond van 20:00- 21:30 in Joure en starten 10 januari 2018.
De docent die de groep gaat leiden is Reinaldo Gaia.

Lees verder ...

Excelsior Woerden wint in Schiedam

Drumband Excelsior Woerden heeft het Marching & Music Contest en Showconcours in Schiedam gewonnen. De tambour-maîtreprijs was voor Youri Brussaard van de Jeugd Rijnmondband uit Schiedam.

Lees verder ...