ZO 09 FEB 2020 • 15:00 uur
Arnhem • Musis Sacrum

Songs of Liberation door Koninklijke Harmonie Oosterbeek

WIE: Symfonisch blaasorkest van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek, Toonkunstkoor Wageningen, sopraan Tenar van Kooten Niekerk, spreker Jan Terlouw.

WAT: Concert Songs of Liberation in het teken van oorlog, bevrijding en vrede met voor de pauze een programma met als thema Oorlog met onder meer Mars, the bringer of War uit The Planets (Gustav Holst), D-day (Alex Poelman), Hymn to the Fallen John Williams (met het Toonkunstkoor), afgewisseld met beelden van o.a. de Duitse inval en Market Garden, I shall love but Thee (Jan Van der Roost) met Tenar van Kooten Niekerk als solist. Na de pauze wordt de bevrijding en vrijheid gevierd met onder meer Jupiter, bringer of Jollity (Gustav Holst), Wilhelm von Oranien (Richard Strauss) en Songs of Liberation (Harrie Janssen) met koor en sopraan.

BIJZONDERHEDEN: Op beide thema's reflecteert oud-politicus Jan Terlouw in een tweetal persoonlijke bijdragen. In zijn boeken zoals Oorlogswinter verhaalt hij over de ervaringen die hij als kind en tiener van de bezetting meemaakte. 

KAARTEN: https://www.songsofliberation.nl.

Gepubliceerd op: 13 JAN 2020