ZA 28 SEP 2019 • 13:00 uur
ZO 29 SEP 2019 • 13:00 uur
Delfzijl • Delfzijl (centrum)

Twee dagen lang blaas- en slagwerkmuziek in Delfzijl

WAT: 9e Muziekfestival Delfzijl 2019 met deelname van ruim 850 blaas- en slagwerkmuzikanten in meer dan 30 verschillende orkesten/fanfares/showkorpsen/bands etc. uit heel Nederland.

Zaterdag 28 september, 13.00 uur: optredens van orkesten/fanfares/slagwerkensembles en streetbands uit voornamelijk de provincie Groningen op vele verschillende locaties in het centrum van Delfzijl. Deelnemers: CBS, DHO, In Corpore, Koningin Wilhelmina en Prins Bernhard, allen uit Delfzijl; Crescendo Stadskanaal, Harmonie Leek, St. Gerlachus Oirsbeek, Tida Kira Munnekezijl en het saxofoonensemble Arancione Grootegast. Verder: Ode aan het Grunnens Laid m.m.v. de Groningstalige zanger Erwin de Vries met repertoire van eigen werken en van Ede Staal. Met om 17.00 uur op het Molenbergplein gezamenlijke uitvoering van het Gronings Volkslied Grunnens Laid dat dit jaar 100 jaar bestaat. Vanaf 19.15 uur muziekshow op het Molenbergplein met dweilorkest de Drumgabbers Delft, Adest Musica Sassenheim, Amantius 's-Hertogenbosch, Apollo Goor, Junioren DVS Katwijk, Laurentius Voorschoten en Showband Urk. 

Zondag 29 september, 13.00 uur: Delfzielster Dweildag met deelname van vijftien dweilorkesten.

BIJZONDERHEDEN: Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk, ook de grote muziekshow op de zaterdagavond. Alleen voor tribunekaarten wordt een vergoeding gevraagd.

INFORMATIE: www.muziekfestivaldelfzijl.nl

Gepubliceerd op: 24 AUG 2019