Boek Joke de Kruijf voor uw harmonieorkest

Boek Joke de Kruijf voor uw harmonieorkest

Deze geboren en getogen Amsterdamse had al jong een voorliefde voor glitter en glamour. Als kleuter liep ze al rond te paraderen in de hoge hakken en sieraden van haar moeder. Nadat ze op de MAVO Ron Boszhard ontmoet en deelneemt aan het door hem opgerichte schoolcabaret viel het kwartje definitief. Ze doet auditie voor de Academie voor Kleinkunst en na eerst de HAVO te hebben afgerond wordt ze aangenomen voor de opleiding Show-Musical. Tijdens haar stagejaar wordt ze na een auditie aangenomen voor de musical Cats in Hamburg, dit is meteen de start van haar professionele carrière.

Na in het buitenland verschillende producties te hebben gespeeld komt Joke in 1991 terug naar Nederland voor de rol van Cosette in ‘Les Miserables’ en haar grote doorbraak komt met de rol van Daaé in ‘Phantom of the Opera’, Joke is dan 25 jaar. Vele mooie rollen volgen, waaronder Willeke in een musical over het leven van Willeke Alberti en “Grace de Musical’, met orkest o.l.v. Cy Coleman (schrijver van het nummer Big Spender) en Carlo van der Put. Juni 2002 maakt ze haar debuut in New York in The House of Honneurs, Carnegie Hall met songs uit “Grace de Musical’ ter ere van Cy Coleman. Daarna volgen nog vele producties zoals o.a. ‘Crazy or You’, ‘Musicals in Ahoy’, Forbidden Musicals’, ‘Chicago’- en ‘1953 de Musical’.

In 2018 treedt ze op met Maike Boerdam, Martin van der Starre en Marjolein Teepen tijdens een groot, gratis toegankelijk, musicalconcert in het Volkspark in Enschede. Het thema van het eenmalige concert waarmee de 25e verjaardag van Kunst in het Volkspark wordt gevierd is ‘verbinding’.
De muzikale leiding ligt in handen van Jos Pijnappel, begeleid door een eenmalig samengesteld harmonieorkest, bestaande uit een mix van orkesten uit de regio Enschede, Hengelo en Gronau. Jos heeft inmiddels een aantal optredens van Joke de Kruijf i.s.m. harmonieorkesten verzorgt.

Joke de Kruijf boeken voor uw harmonieorkest? Maak ook van uw HaFaBra concert een waar muzikaal spektakel door Joke de Kruijf als gastartiest te boeken via Hafaproducties. Uiteraard verzorgt Hafaproducties ook de passende orkestarrangementen.
Informeer nu naar de mogelijkheden: hafaproducties.nl en arrangeren.com

Foto credits: Buro2010

 

 

Gepubliceerd: 03 JUN 2019 - 20:41
Laatste update: 31 DEC 2019 - 16:10