Bravo Film&Muziek: dé verbindende factor!

Bravo Film&Muziek: dé verbindende factor!

Video wordt steeds belangrijker voor de wereld van de blaasmuziek. Niet alleen filmpjes voor op Facebook, Instagram en TikTok, maar ook in de creatieve combinatie van livebeelden met muziek. Er zijn veel videoproductiebedrijven die mooie bedrijfsvideo’s kunnen maken, maar vaak missen die toch de kennis en het gevoel voor muziek. Met die gedachte is Rudy Niemeijer zijn bedrijf begonnen: Bravo Film&Muziek.

Rudy is opgegroeid in het rustige Drenthe waar hij op z’n achtste op slagwerk ging bij de plaatselijke muziekschool. Vele orkesten hebben hem voorbij zien komen als vast lid, maar ook vaak genoeg als invaller. Daarnaast heeft hij in bandjes en combo’s gespeeld en is hij momenteel musicalacteur bij Vals Alarm Musicaltheater in Groningen. Op de achtergrond ontstond zijn passie voor film en camerawerk.

In 2015 heeft hij bij Harmonie Euterpe Emmen de kans gekregen om een uniek concept op te zetten. Een movieconcert in de plaatselijke bioscoop waarbij het orkest live bekende filmmuziek speelde, met op de achtergrond de bijbehorende films, perfect synchroon met de muziek. Een groot succes dat smaakte naar meer! In 2019 heeft hij bij dezelfde vereniging het audiovisuele deel verzorgt van het muziekspektakel Zoo Mooi – Ode aan Aleid Rensen. Daarna is Rudy zich steeds meer gaan verdiepen in creatieve mogelijkheden om film en muziek te verbinden.

Tegelijkertijd volgde hij de opleiding Camera aan het cameracollege te Bergen op Zoom die hij met succes afrondde. Het opzetten van een eigen videobedrijf speciaal voor podiumkunsten was daarna evident. Bravo Film&Muziek: uniek in het verbinden van de magie van film en de kracht van muziek. Voor alle podiumdisciplines maakt hij nu registraties, trailers, aftermovies, music videos, livestreams en ga zo maar door.

Hoe nu verder? The sky is the limit. Rudy heeft grote ambities en is altijd op zoek naar verenigingen die graag een creatieve uitdaging aangaan. Op dit moment werkt hij aan een short film gebaseerd op een nog uit te brengen EP van de Groningse muziekproducent Simona. Zijn droom is om ooit een eigen speelfilm te maken voor op het witte doek, met een live orkest dat speciaal daarvoor gecomponeerde muziek speelt. Anderhalf uur lang. Een mooie speelfilm met een goed verhaal is al fantastisch, maar als de spanning en sensatie van live samenspel er dan nog bij komt… Ja, dat is de ultieme mix vindt hij.

Geïnteresseerd in Bravo Film&Muziek? Bezoek de website via www.bravofilmmuziek.nl. 

Gepubliceerd: 17 NOV 2021 - 10:26