Nationale Online Solistenwedstrijd

Op zoek naar een leuke uitdaging om tijdens de digitale muziekles samen met je docent naar toe te werken? Of had je je voorbereid op een solistenwedstrijd of een voorspeeldag en valt dat nu helemaal in het water? Doe dan mee aan de Nationale Online Open Solistenwedstrijd van KNMO Klankwijzer.

Aan de Nationale Online Open Solistenwedstrijd kan iedereen uit de amateurmuzieksector meedoen. Alle muziekstijlen, instrumenten en niveaus zijn welkom. Of je nu trompet of marimba speelt of viool of accordeon. En niet alleen kinderen en jongeren, maar ook muzikanten van gevorderde leeftijd mogen zich aanmelden. Kortom iedereen die een instrument bespeelt. Je mag ook als duo of trio met een vriend/vriendin of huisgenoot meedoen. Hou je wel aan de corona-veiligheidsvoorschriften.

Deelname is simpel. Kies een solowerk (naar eigen keuze), studeer het in en maak een filmpje van je uitvoering. Klik op de button rechtsboven op deze pagina. Vul het deelnameformulier in en upload je filmpje. Let op: je filmpje mag maximaal 4 minuten duren. Stuur ook een leuke foto (liggend formaat) van jezelf mee. Maak ook vriendjes en andere leden van je vereniging enthousiast om mee te doen. Deelname is gratis.

Ook samenspeelfilms waarbij meerdere muzikanten van een of meerdere verenigingen op afstand samen een muziekwerk uitvoeren zijn welkom. Deze split screen video’s dingen in een aparte categorie mee naar een mooie prijs. Je kunt hiervoor hetzelfde opgaveformulier als voor de solistenwedstrijd gebruiken.

Bij de Nationale Online Open Solistenwedstrijd is het publiek de jury. Je filmpje wordt geplaatst op de website van KNMO Klankwijzer. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete filmpje. Per e-mailadres kan maar één keer op dezelfde deelnemer worden gestemd. Dus maak familie, vrienden, buren, klas- en clubgenoten enthousiast om te stemmen. Er zijn niet alleen prijzen voor de filmpjes met de meeste stemmen. We verloten ook een aantal prijzen onder alle deelnemers.

Aan de Nationale Online Open Solistenwedstrijd wordt super breed aandacht besteed op de diverse mediakanalen van KNMO Klankwijzer. Zo wordt in de digitale uitgave (ruim 8200 abonnees) iedere week een tussenklassement gepubliceerd. Bovendien komt je filmpje ook te staan op Klankwijzer.tv, het videokanaal van de KNMO. Pak dus je instrument en laat Nederland zien wat je kan!

Inmiddels hebben al diverse ondernemers prijzen beschikbaar gesteld. Hoofdsponsor is Buffet Crampon met vouchers van respectievelijk 1000 en 500 euro te besteden bij de aanschaf van een nieuw instrument. Ook de verdere prijzen mogen er zijn: een online-workshop van een Yahama-artiest, een voucher en een demper naar keuze van Atelier Pfeiffer, een fagotriet van Fagotwinkel MuzieKarel, een cadeaubon van Muziekcentrale Adams, accessoires van JT Music BV, meespeelboeken van trompettist Eric Vloeimans en gratis deelname aan Zomercursus Woudschoten 2020 of 2021 (ter waarde van 625 euro). Bedrijven die ook mee willen doen, zijn van harte welkom. Informatie: redactie@klankwijzer.nl.

Je hebt alle tijd om je muziekstuk en de opname van het filmpje goed voor te bereiden. De inzendtermijn sluit op 1 juni 2020.

Heel veel succes!

Bekijk de inzendingen

Hieronder een overzicht van alle inzendingen. Door erop te klikken kun je ze één voor één bekijken en krijg je de mogelijkheid om je stem uit te brengen.
Let op: per e-mailadres kun je maar één keer je stem uitbrengen op dezelfde deelnemer. Je kunt dus wel meerdere keren stemmen, maar slechts één keer op het hetzelfde filmpje.

(We gebruiken je e-mailadres uitsluitend voor de organisatie van de Nationale Online Solistenwedstrijd. Wij delen persoonlijke gegevens met geen enkele derde partij.)

Stuur hier jouw deelname in!
Stuur hier jouw deelname in!