10 jaar Festival JekerKlassiek

10 jaar Festival JekerKlassiek

Festival JekerKlassiek viert feest! Op zondag 9 juni vindt de tiende editie van dit gratis toegankelijke festival plaats in het Jekerkwartier in Maastricht.

FOTO: PAUL VAN DER VEER

Intieme concertjes op unieke locaties: JekerKlassiek brengt klassieke muziek tussen kinderkleding, op verborgen binnenplaatsen, in de etalage, tussen hoeden. Speciaal voor het tienjarig jubileum sluiten stadsbeiaardier Frank Steijns en de Mastreechter Staar het festival af.

TOEGANKELIJKE MUZIEK
Al 10 jaar is dit gratis toegankelijke festival voor klassieke muziek niet meer weg te denken uit het Jekerkwartier. De succesformule? Toegankelijke muziek voor jong en oud, op de mooiste locaties in het Jekerkwartier. Philzuid is al 10 jaar partner en ondersteunt in de programmering. Ook spelen ensembles van Philzuid op meerdere locaties tijdens JekerKlassiek.

HOOGTEPUNTEN
Eén van de hoogtepunten op zondag 9 juni zijn de concertjes bij Hotel les Charmes. Bariton Huub Claessens en componist en pianist Egbert Derix brengen Derix’ compositie Wandern ten gehore. Inmiddels op verschillende plekken uitgevoerd en nu ook tijdens JekerKlassiek.

STADSBEIAARDIER
Frank Steijns en de Mastreechter Staar stonden eerder samen op het podium bij Rieu. Speciaal voor Festival JekerKlassiek komen ze weer samen: dit keer voor het eerst met carillon. Het 100-koppig koor van de Staar en Frank Steijns op het mobiele carillon brengen de bekendste hits van de Mastreechter Staar ten gehore. Dit is het spetterende slotconcert van JekerKlassiek, om 16.30u bij de Oude Minderbroederskerk.

EXTRA LOCATIES
Ook Opera Zuid en het Conservatorium verzorgen concertjes tijdens het festival. Speciaal voor deze jubileumeditie zijn er nóg meer deelnemende locaties: Café Sjiek, Café Forum, Le Marais Deux, Atelier Pauline, Monchou Kids, Hotel les Charmes, Le Salonard, Taverna la Vaca, Vioolbouwer Rijsemus, HCL, tuin Lange Grachtje. Laat je verrassen door klassieke muziek op unieke locaties!

Praktisch
Festival JekerKlassiek | zondag 9 juni, 13.00 uur | Jekerkwartier Maastricht | toegang: gratis | informatie klik: www.jekerklassiek.nl

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl

Gepubliceerd: 28 MEI 2024 - 15:14
Laatste update: 07 JUN 2024 - 08:45