10 juni: tweede editie van Köln, Kölsch & Blasmusik

10 juni: tweede editie van Köln, Kölsch & Blasmusik

Het eerste Original Egerländer Festival in de Duitse stad Köln op Vaderdag 2022 was een echte feestdag voor de blaasmuziek. De combinatie van traditionele blaasmuziek op het hoogste niveau en een feestelijke stemming trok duizenden enthousiaste bezoekers naar de legendarische Tanzbrunnen. Zaterdag 10 juni 2023 nodigt Ernst Hutter & Die Original Egerländer Musikanten en vele muzikale vrienden de liefhebbers van de kapellenmuziek opnieuw uit voor het grote blaasmuziekfestival aan de oevers van de Rijn.

"Een te gekke sfeer, duizenden blije gezichten, tal van gezellige gesprekken; ons eerste Original Egerländer Festival heeft op indrukwekkende wijze laten zien hoe blaasmuzikanten mensen kunnen verbinden en verenigen in een joie de vivre", herinnert Ernst Hutter zich Vaderdag 2022. "Daar willen we de komende editie op verder bouwen en nog een stap verder gaan!” De fans kunnen zich verheugen op een waar muzikaal spektakel met acht orkesten die het hele scala bedienen van traditionele blaaskapellenmuziek tot Hofbräuhaus-stemming en carnavalshits.

Van de partij zijn de Tegernseer Tanzlmusi met hun originele alpenmuziek en grenzeloos speelplezier. Ook Southbrass is er weer bij. De zeven Zuid-Tiroolse muzikanten maken al jaren furore in de blaasmuziek en amuseren het publiek met hun frisse stijl. De Kaiser Musikanten zorgen eveneens voor een opwindende klankbeleving: de acht muzikanten combineren vernieuwende elementen met oude tradities.

Invloeden
Die kleine Egerländer Besetzung - Das Original (DKEB) laat hun publiek dromen en dansen met hun onnavolgbare sound op het hoogste niveau. Dit virtuoze geluid is niet in de laatste plaats te danken aan de verschillende invloeden van de solisten, die al vele jaren betrokken zijn bij andere succesvolle formaties zoals Moop Mama, Alpenblech, de Kapelle So&So of de Obermüller Musikanten, de Sing mein Song-band en natuurlijk het meest succesvolle blaasorkest ter wereld: Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten - Das Original. Zij belichamen het legendarische Egerländer-geluid op een unieke manier. De combinatie van de hoogste muzikale kwaliteit met de spontane vriendschap tussen musici en publiek bezorgt alle liefhebbers van blaasmuziek een onvergelijkbare muzikale beleving. Het traditionele blaasmuziekprogramma wordt aangevuld met de explosieve energie van de carnavalsbands Druckluft en Rhythmussportgruppe en de Musikverein Lüchtringen.

Legendarische podium
Het tweede Original Egerländer Festival vindt opnieuw zijn ideale thuishaven op de Tanzbrunnen, het beroemdste concertpodium van Keulen. Fans van blaaskapellen uit heel Duitsland en de buurlanden kunnen zich nu verheugen op een nieuw hoofdstuk op dit legendarische podium midden in de stad, met een feestdag voor de blaasmuziek.

Blaasmuziekfestival Köln, Kölsch & Blasmusik | zaterdag 10 juni | Tanzbrunnen Köln (Duitsland) | kaarten: www.huttermusic.com.

Gepubliceerd: 23 FEB 2023 - 19:52
Laatste update: 10 APR 2023 - 10:15