112 muzikanten bij play-in Seniorenorkest Oost Veluwe & IJsselstreek

Het Seniorenorkest Oost Veluwe & IJsselstreek De Vriendenkring uit Klarenbeek heeft zaterdag 13 april in Het Boshuis te Klarenbeek tijdens een play-in ca. 112 muzikanten uit de regio een prachtige muzikale dag bezorgd, afgerond met een mooi concert. 

De play-in stond onder leiding van de bekende componist Jacob de Haan die ruime toelichting gaf op de zeven door hem gecomponeerde werken en deze instudeerde met de aanwezige muzikanten in een mooie ruimte met een prima akoestiek. Tijdens de meerdere pauzes kon er ruimschoots onderling gecommuniceerd worden onder het genot van drankjes en een lunch.

De dag werd afgesloten met een gratis concert voor de inmiddels massaal gevulde zaal met luisteraars. Het publiek genoot van de ingestudeerde werken zijnde: East Anglia, La Antigua, To A Friend, Call Of The Valley, Prayer For Ukraine, Music Experience en afgesloten werd met de mars Viterbo. Alle deelnemende muzikanten, de componist en De Vriendenkring kijken met een heel fijn en voldaan gevoel terug op een mooie muzikale dag, die mede mogelijk is gemaakt door de vrijwilligers van Het Boshuis en De Vriendenkring, de diverse sponsoren en componist / dirigent Jacob De Haan.

Klik op de video om het concert te zien en te beluisteren.

Op 3 oktober wordt, eveneens in “Het Boshuis”, het Gelders Senioren festival georganiseerd waaraan 6 Seniorenorkesten deelnemen.

Gepubliceerd: 18 APR 2024 - 12:44
Laatste update: 18 APR 2024 - 12:51