12de Trumpetparty met Eric Miyashiro & Friends

12de Trumpetparty met Eric Miyashiro & Friends

Wat in 2002 begon als een intiem feestje is uitgegroeid tot een international event met de trompet in het middelpunt. Op 4 oktober zal in LantarenVenster in Rotterdam de 12de editie plaatsvinden van de Trumpet Party met dit jaar onder andere Eric Miyashiro als gast.

(Advertorial)

Eric Miyashiro, geboren op Hawaii, staat vooral bekend om zijn powerhouse trompet spel, maar voelt zich net zo comfortabel in jazz,be-bop als klassieke muziek, een veel gevraagde sessie/studio muzikant in Japan en solist wereld wijd.
Speelde o.a. met Buddy Rich, Woody Herman, Tower of Power, Stevie Wonder en vele andere. Op dit moment woonachtig in Tokyo Japan en is erg actief met zijn eigen projecten zoals; EM band and the Blue Note All Star Jazz Orchestra.
Daarnaast zet Eric zich bijzonder in voor educatie voor jonge musici en jazz in het algemeen als clinicus voor YAMAHA.

De Atelier Pfeiffer BigBand is wederom de solide basis deze avond en bestaat uit 18 professionele musici, allen vrienden en relaties van het bekende blaasinstrumenten Atelier in Rijswijk. Eric Miyashiro’s tournee wordt mede mogelijk gemaakt door Yamaha Music Europe. Eric is een International Yamaha Artist en was co-designer van de YTR8340EM trompet.

Kaarten a € 20,- LantarenVenster – Rotterdam, aanvang 20.30u

Organisatie: Atelier Pfeiffer i.s.m. Ruisch Music. Sinds 1928 is Pfeiffer hèt adres waar trompet spelend Nederland heen gaat voor instrumenten, reparaties, onderhoud en aanpassingen. Deze editie staat in het teken van hun 90-jarig jubileum.
Door het organiseren van bijzondere projecten en door muzikanten te motiveren, te stimuleren en bij elkaar te brengen wordt getracht een bijdrage te leveren aan de (inter)nationale muziekcultuur, in het bijzonder van blaasinstrumenten zoals de trompet.

www.trumpetparty.com

http://www.ericmiyashiro.com/

https://www.lantarenvenster.nl

http://www.ruischmusic.com/

Gepubliceerd: 08 JUN 2019 - 12:06
Laatste update: 11 JUL 2019 - 20:02