130 muzikanten oefenen voor concert met NNO

130 muzikanten oefenen voor concert met NNO

Afgelopen zaterdag waren ruim 130 muzikanten van jeugdorkesten uit Groningen en Drenthe in de Bron in Assen voor het evenement ´Bloazen Bliksem´. Dit evenement werd georganiseerd door de Muziekbond Groningen en Drenthe.

Op deze dag speelden de jeugdorkesten voor elkaar en kregen ze feedback van componist Ivo Kouwenhoven over hun optreden. Daarnaast hebben de muzikanten gerepeteerd voor het concert op donderdag 8 juni dat zij samen met het Noord Nederlands Orkest (NNO) geven. Dit bijzondere concert vindt plaats in de grote zaal van SPOT/De Oosterpoort in Groningen. De jonge muzikanten vormen dan één groot samengesteld jeugdorkest.

Het concert op 8 juni is een unieke samenwerking tussen het NNO en amateurmuzikanten: de professionals spelen voor de amateurs, de amateurs spelen voor de professionals, maar er wordt ook samen gemusiceerd. Voor de jonge muzikanten een droom die uit komt!
Aan dit concert werken diverse solisten mee. De Duitse trompettist Christoph Moschberger treedt op als solist met het NNO. Ook toptubaïst Matthijs Leffers uit Leens verleent medewerking. Het geheel staat onder leiding van Rolf Verbeek. Naast de eigen programma’s van het NNO en het jeugdorkest staat de Bolero van Ravel in een speciaal arrangement voor symfonie- en jeugdorkest geprogrammeerd.

Dit concert is onderdeel van het muziekfestival Groningen Brass Experience, dat van donderdag 8 juni tot en met zondag 11 juni plaatsvindt. Meer informatie over dit festival is te vinden op www.groningenbrass.com. 

Kaarten voor het concert met Noord Nederlands Orke st en groot jeugdorkest zijn verkrijgbaar via SPOT/ De Oosterpoort: https://www.spotgroningen.nl/programma/noord-nederlands-orkest-151/ 

Op de foto: Ruim 130 muzikanten van jeugdorkesten uit Groningen en Drenthe bereiden zich voor op het grote concert met het Noord Nederlands Orkest op donderdag 8 juni in SPOT/ De Oosterpoort.

Foto©️: Muziekbond Groningen en Drenthe

Gepubliceerd: 20 MAA 2023 - 16:30
Laatste update: 23 MAA 2023 - 10:34