14 april: instrumentale workshops jazzmuziek

14 april: instrumentale workshops jazzmuziek

Ben jij een jonge blaasmuzikant en wil je je verder verdiepen in de jazzmuziek? Tijdens het LBM Open Podium & Concertconcours op 14 april 2024 verzorgt de Jazz-afdeling van Conservatorium Maastricht twee workshops voor blaasmuzikanten. In deze workshops maak je kennis met de docenten van het Conservatorium en hun manier van lesgeven.

Of je nu een beginnende of gevorderde muzikant(e) bent, deze workshops zijn voor iedereen tot en met 26 jaar die graag meer wil leren over het spelen van solo’s, techniek en improvisatie.

Workshop: Hoe speel ik als koperblazer een goede solo?
13.00 - 14.30 uur
Onder leiding van docent trombone Janning Trumann leer je meer over het uitvoeren van solo’s in diverse samenstellingen. Van intieme, kleine ensembles en bands tot big bands.

Workshop: Techniek en improvisatie voor houtblazers
15.00 - 16.30 uur
Onder leiding van docent saxofoon Reiner Witzel leer je meer over techniek en improvisatie voor blazers. Van het perfectioneren van je houding en embouchure, tot het beheersen van ademhalingstechnieken en het verkennen van jazz-geïnspireerde frasering.

Meedoen
Deelname is gratis. Meld je wel even aan vóór 10 april 2024 via het aanmeldformulier: klik HIER.
De workshops worden gegeven in het Engels en vinden plaats tijdens het LBM Open Podium & Concertconcours in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

Gepubliceerd: 26 MAA 2024 - 08:04