14 uur ONFK-fanfaremuziek bij Omrop Fryslân

14 uur ONFK-fanfaremuziek bij Omrop Fryslân

Hoewel corona een streep zette door de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) komen fanfarediehards zaterdag (10 april) toch aan hun trekken. Omrop Fryslân zendt op het Koperkanaal 14 uur lang hoogtepunten uit de geschiedenis van het Frysk Fanfare Festival en de ONFK uit.

Met het Frysk Fanfare Festival, de voorloper van de ONFK, werd in 1982 gestart. Sinds 1985 tot en met de meest recente editie in 2019 is Omrop Fryslân betrokken bij het vastleggen van optredens van fanfares uit binnen- en buitenland.

Vele bijzondere werken beleefden bij dit jaarlijkse evenement hun première. In een coproductie met Omrop Fryslân is besloten een compilatie uit te zenden van inmiddels 35 jaar fanfaremuziek.

Op het Koperkanaal van de Omrop wordt al jaren aandacht besteed aan blaasmuziek in de breedste zin. Zaterdag 10 april is via www.omropfryslan.nl/live/koperkanaal vanaf 10 uur ’s ochtends tot middernacht fanfaremuziek te horen met opnames vanaf 1985 tot en met 2019.

Kijk op www.onfk.nl voor het programma van uur tot uur. Op de Facebookpagina van de ONFK wordt tevens een door het publiek samengestelde top 3 van alle divisies van de afgelopen 10 jaar uitgezonden.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 28 MAA 2021 - 11:45
Laatste update: 05 APR 2021 - 16:54