150 jonge muzikanten schitteren naast Noord Nederlands Orkest

150 jonge muzikanten schitteren naast Noord Nederlands Orkest

Aanstaande donderdag wordt een onvergetelijke avond voor 150 jonge muzikanten uit Groningen en Drenthe die dan samen met het Noord Nederlands Orkest (NNO) in de grote zaal van De Oosterpoort/SPOT mogen spelen. Dit concert is onderdeel van het muziekevenement Groningen Brass Experience (GBE). Tijdens dit bijzondere evenement spelen de professionals voor de amateurs, de amateurs voor de professionals én wordt er zelfs samen gemusiceerd. Een droom die uitkomt voor jonge muzikanten!

De jonge muzikanten (ca 10-16 jaar) spelen bij verschillende regionale muziekverenigingen in Drenthe en Groningen. Zij doen mee aan het project ‘Bloazen Bliksem’ dat op 18 maart gestart is met een repetitiedag en jeugdorkestenfestival. Het concert met het NNO is de afsluiting van dit project.

Een samenwerking die inspireert
De samenwerking tussen de jonge muzikanten en het NNO belooft een unieke en inspirerende muzikale ervaring te worden. De energie, het talent en de passie van de jonge muzikanten zullen samenkomen met de virtuositeit en ervaring van het gerenommeerde orkest. Dit concert markeert een belangrijk moment waarop de toekomstige generatie muzikanten in de regio de kans krijgt om te schitteren naast professionele musici.

Compositieopdracht
Componist Ivo Kouwenhoven schreef in opdracht van Groningen Brass Experience het werk Skyline of Groningen dat uit drie delen bestaat: Majestic Martinitoren - Groovin’ Gasunie - Funky Forum. Het jeugdorkest zal dit werk voor het eerst uitvoeren. Naast de eigen programma's van het NNO en het jeugdorkest staat er een heel bijzondere gezamenlijke uitvoering van de Bolero van Ravel op het programma, in een speciaal arrangement voor symfonie- en jeugdorkest.

Solisten
De virtuoze Oostenrijkse trompettist Christoph Moschberger treedt op als solist met het NNO maar er is ook ruimte voor lokale helden, zoals de uit Leens afkomstige toptubaïst Matthijs Leffers. Het geheel staat onder leiding van aanstormend talent Rolf Verbeek. De toegift is nog een verrassing. Maar de kinderen, die al een studiedag gehad hebben op 18 maart, waren superenthousiast. Kaarten a € 10,00 zijn verkrijgbaar via https://www.spotgroningen.nl/programma/noord-nederlands-orkest-151/.  Aanvang 20.00 uur.

Groningen Brass Experience is een vijfdaags muziekfestival (7-11 juni) dat zich richt op meerdere muziekgenres. Het accent ligt op de verbinding tussen professionals en amateurs met crossovers van blaasmuziek tot klassieke muziek. Er zijn diverse binnen- en buitenconcerten, artiesten, workshops, een netwerkbijeenkomst en een internationaal brassband kampioenschap. Meer informatie: www.groningenbrass.com. 

Foto: ©️MGD.

Gepubliceerd: 06 JUN 2023 - 08:27
Laatste update: 07 JUN 2023 - 11:09