3e Survento Fanfare Entertainment Festival met tien deelnemers

3e Survento Fanfare Entertainment Festival met tien deelnemers

Op zaterdag 13 november vindt in De Flambou de uitgestelde derde editie van het Survento Fanfare Festival plaats. Ongeveer vierhonderdvijftig muzikanten verdeeld over tien orkesten zullen naar Surhuisterveen afreizen om te strijden om de Survento Fanfare Festival Entertainment bokaal.

De deelnemende orkesten zijn verdeeld in drie groepen en verzorgen een show van een half uur. De optredens worden beoordeeld door een professionele jury. Van doorslaggevend belang is het entertainmentgehalte van het optreden. Elk van de drie groepen kent een winnaar, maar het orkest met de meeste punten wint de wisselbokaal. De jury wordt gevormd door Bienze IJlstra, Andries de Haan en Clara Rullmann.

De eerste editie van het festival vond plaats in 2018 en al in 2019 werd het evenement uitgeroepen tot beste fanfare-evenement van de Benelux. Vorig jaar kon het evenement helaas niet doorgaan en ook dit jaar was het onzeker of en in welke vorm het evenement door kon gaan.

Voorzitter Hans Postma: "Vorig jaar waren we in een ver gevorderd stadium om het Survento Festival toch door te kunnen laten gaan. Enkele weken voor de aanvang van het festival werden de maatregelen dusdanig dat we helaas toch hebben moeten annuleren. Een aantal orkesten heeft direct na annulering aangegeven graag dit jaar wel aanwezig te willen zijn.

De organisatie begon vol goede moed aan editie 2021. We zijn blij dat we toch maar liefst 10 orkesten mogen verwelkomen. Het organiseren vergt nog steeds enige creativiteit. Met inachtneming van de huidige maatregelen zoals QR code scannen voor zowel bezoekers als deelnemers hopen we toch weer een prachtig evenement te kunnen organiseren met steun van onze sponsoren en vrijwilligers. Het is ook mogelijk het festival te volgen via de gratis toegankelijke livestream verzorgd door Omrop Fryslân".

C-groep (14.30 – 17.45 uur):
Joost Wiersma (B) Jistrum, Eensgezindheid Tjerkwerd, Jeugdorkest Concordia Oldebroek, Harmonie Weidum e.o., Nij Libben Koudum

B-groep (19.00 – 20.15 uur):
CMV Tida Kira Munnekezijl/Lauwerzijl, CMV Harmonie Sneek*

A-groep (20.20 – 22.15 uur):
Frysk Jeugd Fanfare Orkest, Constantia Menaam, De Eendracht Den Ilp.

Het evenement is gratis toegankelijk. Een coronatoegangsbewijs is vereist. Alle informatie vindt u op www.survento.nl

Noot *: Harmonie Sneek neemt deel in combinatie met Excelsior Scharnegoutum.

Foto: Westra Foto en Media - Tekst: Survento Fanfare Festival.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 04 NOV 2021 - 08:29
Laatste update: 06 NOV 2021 - 13:45