500 muzikanten steken de Waddenzee over voor Borkumfestival

500 muzikanten steken de Waddenzee over voor Borkumfestival

Lekker bootjevaren met dit weer. Zo’n 500 muzikanten, verdeeld over vijftien muziekverenigingen, steken morgen in alle vroegte vanuit Eemshaven de Waddenzee over voor deelname aan het muziekfestival op het Oost-Friese eiland Borkum. De bekers staan al klaar. 

Samen muziek maken, plezier beleven, ontmoeten en (ver)binden is het motto van dit jaarlijkse festival op het prachtige Duitse eiland. Het muziekfestijn, georganiseerd door de Muziekbond Groningen en Drenthe (MGD) in nauwe samenwerking met de Gemeente Borkum en Kulturinsel, vindt morgen voor de zesde keer plaats.

Het Klein Orkest uit Rolde opent het muzikale treffen om 10.00 uur met een optreden in de introductiedivisie sectie brassbands. Vervolgens treden fanfare Boreas Usquert, fanfare Twister Winsum, harmonie Excelsior Parrega en brassband Speelt Wel Damwâld op in de vijfde divisie.

In de vierde divisie komen brassband Ere zij God Damwâld, harmonie Patrimonium Groningen, fanfare Jeduthun Sellingen, fanfare De Harmonie Winschoten en fanfare Juliana Hoogezand in actie.

Brassband Heman Zuidwolde, harmonie Hallelujah Makkum en fanfare De Bazuin Meppel zijn de deelnemers in de derde divisie. In de tweede divisie komt harmonie Crescendo Drachten aan de start. Het Borkumfestival wordt om 14.35 uur besloten met een concert van fanfare CWO Groningen in de eerste divisie.

Foto:©Hillie van Dalen

Gepubliceerd: 16 JUN 2023 - 10:31
Laatste update: 16 JUN 2023 - 10:37