6 april: webinar over nieuwe wet WBTR

6 april: webinar over nieuwe wet WBTR

De KNMO houdt dinsdag 6 april om 19.00 uur in samenwerking met Koornetwerk Nederland een webinar over de nieuwe Wet Bestuur Toezicht Rechtspersonen (WBTR).

Mr. Rosanne Kuiper en mr. Louis Houwen van Dirkzwager legal & tax zullen vertellen welke aspecten van deze wet voor verenigingen en koren van belang zijn. Deelname is gratis voor bestuurders van muziekverenigingen die via de regionale en categorale bonden bij de KNMO zijn aangesloten.

Opgeven kan door een mail te sturen naar wbtr@knmo.nl. Tijdens het webinar zullen ook vragen van verenigingen beantwoord worden. Die vragen kunnen ook ingestuurd worden naar wbtr@knmo.nl.

Met ingang van 1 juli 2021 treedt de WBTR in werking. Deze wet is vooral ontworpen voor stichtingen en verenigingen die met publiek geld werken. Verenigingen die met publiek geld werken worden via de WBTR onder een strenger bestuurlijk regime geplaatst om in de toekomst misstanden te voorkomen. Velen herinneren zich nog het derivatenschandaal van woningcorporatie Vestia en de malversaties bij de opleiding van InHolland.
Echter, enkele bepalingen uit de nieuwe wet zijn ook relevant voor muziekverenigingen en koren, met name als daarin grote geldsommen omgaan. Tijdens de webinar worden verenigingen geïnformeerd over deze wet en wat men eventueel moet doen om aan de eisen van de WBTR te voldoen.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 03 MAA 2021 - 16:56