600 unieke deelnemers aan Muziekwedstrijd

600 unieke deelnemers aan Muziekwedstrijd

Tijdens de feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht zijn de prijswinnaars van De Muziekwedstrijd 2023 bekendgemaakt. De Muziekwedstrijd, een initiatief van het Prinses Christina Concours, kon dit jaar rekenen op bijna 600 unieke deelnemers.

De jury beloonde maar liefst drie online inzendingen met De Muziekwedstrijdprijs; het 8-jarige pianotalent Vince Wang uit Utrecht (cat. 1), de 9-jarige Friese jazzpianist Floris Rol (cat. 2) en Muziekschool Waterland met hun uitvoering van Kinderopera de Vuurpijl (cat. 3).

De Muziekdag is de feestelijke afsluiting van De Muziekwedstrijd, een online wedstrijd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deelnemen kan door een video van een optreden in te sturen, simpelweg vanuit een slaapkamer, de muziekles of het podium. Iedereen kan meedoen, ongeacht instrument, genre of hoeveel jaar les iemand heeft. De presentatie van de Muziekdag lag in handen van directeur Alexander Buskermolen en Ilonka Kolthof, marketeer en oud-prijswinnaar van het PCC. Alexander Buskermolen: "In ieder kind zit muziek. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk aan te moedigen en te ondersteunen. Daarom is deze vrolijke wedstrijd in het leven geroepen."

Prijzenregen
Het regende prijzen in TivoliVredenburg. Niet alleen de allerbeste video-inzendingen werden beloond. Zo werden er prijzen verdeeld als de Muzikaliteitsprijs, de Makersprijs en de Presentatieprijs. De Publieksprijs, die per editie slechts één keer wordt uitgereikt, ging naar het Vlaamse Fiorettikoor. Ook werden er Aanmoedigingsprijzen verdeeld. Alle inzendingen zijn bekeken door een professionele jury en werden voorzien van feedback. Juryleden dit jaar zijn o.a. liedjesmaker Jeroen Schipper, Klaasje Meijer (oud-lid K3), jazzzangeres Ntjam Rosie, saxofonist Coen Witteveen (Typhoon) en violiste Emma van der Schalie (Fuse).

Jonge muzikanten konden dit jaar meedoen in 3 categorieën: categorie 1 (4 t/m 8 jaar), categorie 2 (9 t/m 12 jaar) en categorie 3 (4 t/m 12 jaar, groepen vanaf 6 kinderen). Kijk voor de volledige uitslag en meer informatie op www.demuziekwedstrijd.nl. 

Over het Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen in de klassieke muziek, jazz en compositie, een rijdende concertzaal (Classic Express) en De Muziekwedstrijd voor de allerjongsten is het Prinses Christina Concours een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

Begunstigers De Muziekwedstrijd 2023: Stichting JongLeer, het Cultuurfonds, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Stichting De Weille Ogier, Fonds voor Cultuurparticipatie en Van Cappellen Stichting.

Op de foto: Brass Academy van de Residents met links marketeer en oud-prijswinnaar van het PCC Ilonka Kolthof en op de achtergrond directeur Alexander Buskermolen.

Gepubliceerd: 29 NOV 2023 - 15:45
Laatste update: 30 NOV 2023 - 18:40