6e FASO Speeldag op 3 september in Driebergen-Rijsenburg

6e FASO Speeldag op 3 september in Driebergen-Rijsenburg

De Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (FASO) houdt zaterdag 3 september in Driebergen-Rijsenburg voor de 6e keer organiseert de FASO Speeldag. Ook muzikanten uit de amateurblaasmuziek zijn van harte welkom. 

Doel van deze dag is samen te studeren aan weinig gespeelde stukken uit de FASO-bibliotheek en nieuwe muziekvrienden te ontmoeten.
Kamerorkest Driebergen is gastorkest en dirigent Albert van Eeghen zal net als in 2019 en 2021 de muzikale leiding op zich nemen. De dag duurt van 10.30 tot 16.30 uur, met een openbare presentatie om 16.00 uur en natuurlijk een borrel na!

De bezetting is bijna compleet. Er kunnen echter nog blazers van de KNMO-verenigingen meedoen. Er is nog ruimte voor twee hobo’s, één klarinet, één hoorn, twee trompetten en slagwerk
Meedoen kost € 25,- voor FASO- en KNMO-leden en € 35,- voor niet-leden.
(Inclusief koffie/thee, een lekkere lunch en een aantal consumpties).
Op het programma:
- Ouverture in C van Fanny Hensel-Mendelssohn (1834).
- Kamarinskaja van Mikhail Glinka, Fantasie over twee Russische Volksliederen (1848).

Albert van Eeghen is dirigent van Kamerorkest Driebergen, Haags Symfonie Orkest en Alkmaars Symfonie Orkest. Hij werd geboren in 1962 en begon op vierjarige leeftijd viool te spelen. Zijn jeugd bracht hij grotendeels door in Ethiopië. Albert behaalde in 1993 zijn staatsexamen viool bij Janos Konrad en studeerde daarna orkestdirectie bij Joop van Zon. Hij is ook werkzaam geweest als freelance violist tot het dirigeren hem volledig in beslag nam.

Als locatie is gekozen voor Muziekcentrum Aurora, De Woerd 3a, 3972 KD Driebergen-Rijsenburg.
Het verenigingsgebouw van Harmonie Aurora ligt niet ver van de snelweg A12.
Bij parkeerterrein ‘de Woerd’ kunt u gratis parkeren. Het Aurora gebouw staat aan het einde van het parkeerterrein (zie foto).

Inschrijving graag zo snel mogelijk, maar zeker vóór 1 augustus, via het inschrijfformulier
https://www.faso.eu/nl/inschrijfformulier-faso-speeldag 

Plaatsing gaat in volgorde van binnenkomst (vol = vol). Indeling zo nodig, na overleg, op basis van ervaring, huidige plek in het orkest en recent gespeeld werk.
Informatie kunt u per mail aan speeldag@faso.eu vragen.

Gepubliceerd: 29 APR 2022 - 11:13
Laatste update: 29 APR 2022 - 11:23