70 jaar Wereld Muziek Concours: deel 2

70 jaar Wereld Muziek Concours: deel 2

In samenwerking met de Stichting WMC zendt de Limburgse omroep L1 een serie uit over 70 Jaar Wereld Muziek Concours Kerkrade.

De stad startte in 1951 een vierjaarlijkse competitie met concertuitvoeringen en mars- en showwedstrijden. Het festival groeide in 70 jaar uit tot het belangrijkste wereldpodium voor amateur blaasorkesten.

In de serie 70 Jaar WMC wordt stilgestaan bij het jubileum maar ook vooruitgekeken op de ontwikkeling en toekomst van de blaasmuziek.

In deel 2 de pijn om de uitspraak in 1997 van NOS-Journaal lezer Philip Freriks die sprak over ‘Hoempapa op wereldniveau’. In Thailand wordt een Kerkraadse verjaardag gevierd en de overgang van Stadion Kaalheide naar het Parkstad Limburg Stadion.

Met interviews met Harrie Reumkens, Johan de Meij, Björn Bus, Jan Cober, Wouter Paap, Hans Bosch, Iris Offermans, Mirjam Schroeder, Bente Vallinga, Henk Smit en Andre Rieu

Samenstelling: Tom Doesborg en Eric Wijnhoven
Interviews: Tom Doesborg en Emil Szarkowicz

Klik voor deel 2: HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer.

Gepubliceerd: 09 AUG 2021 - 17:06