70 jaar Wereld Muziek Concours: deel 3

70 jaar Wereld Muziek Concours: deel 3

In samenwerking met de Stichting WMC zendt de Limburgse omroep L1 een serie uit over 70 Jaar Wereld Muziek Concours Kerkrade.

De stad startte in 1951 een vierjaarlijkse competitie met concertuitvoeringen en mars- en showwedstrijden. Het festival groeide in 70 jaar uit tot het belangrijkste wereldpodium voor amateur blaasorkesten.

In de serie 70 Jaar WMC wordt stilgestaan bij het jubileum maar ook vooruitgekeken op de ontwikkeling en toekomst van de blaasmuziek.

In deel 3 de 400 WMC-blazers voor Andre Rieu, de nul punten in 1985 voor dirigent Hardy Mertens en Polygoon-beelden uit 1958. Ook een gesprek met Samuel Aguirre uit Colombia die dankzij het WMC een muzikale droom heeft waargemaakt.

Met interviews met Hardy Mertens, Harrie Reumkens, Manuel Agustin Aguirre, Frank de Vuyst, Ingeborg Stijnen, Jan Cober en Andre Rieu.

Samenstelling: Tom Doesborg en Eric Wijnhoven
Interviews: Tom Doesborg en Emil Szarkowicz

Klik voor deel 3: HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer.

Gepubliceerd: 10 AUG 2021 - 18:47
Laatste update: 10 AUG 2021 - 18:49