70 jaar Wereld Muziek Concours: deel 4

70 jaar Wereld Muziek Concours: deel 4

In samenwerking met de Stichting WMC zendt de Limburgse omroep L1 een serie uit over 70 Jaar Wereld Muziek Concours Kerkrade.

De stad startte in 1951 een vierjaarlijkse competitie met concertuitvoeringen en mars- en showwedstrijden. Het festival groeide in 70 jaar uit tot het belangrijkste wereldpodium voor amateur blaasorkesten.

In de serie 70 Jaar WMC wordt stilgestaan bij het jubileum maar ook vooruitgekeken op de ontwikkeling en toekomst van de blaasmuziek.

In aflevering vier de ervaringen van verschillende dirigenten op het WMC, de gebeurtenissen in de Rodahal gezien door de ogen van de werkgroep concertwedstrijden. Verder Hardy Mertens over de nieuwe WMC-hymne en hoe ervaren Kerkradenaren het WMC.

Met interviews met Hardy Mertens, Harrie Reumkens, Björn Bus, Johan de Meij, Pierre Kuijpers, Wouter van der Aa, Joep van der Aa, Mirjam Schroeder, Marcel Mahr, Hans Bosch, Ingeborg Stijnen, Max Kousen en Jan Cober.

Samenstelling: Tom Doesborg en Eric Wijnhoven
Interviews: Tom Doesborg en Emil Szarkowicz

Klik voor deel 4: HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer.

Gepubliceerd: 14 AUG 2021 - 11:59