Aalsterse fanfare enthousiast over deelname aan Musikfest Mosel Trier

Aalsterse fanfare enthousiast over deelname aan Musikfest Mosel Trier

De Aalsterse muziekvereniging Fanfare Prins Hendrik kijkt met veel plezier terug op de deelname aan het Musikfest Mosel Trier, afgelopen hemelvaartweekend. 

Tekst en foto: Aanlevering Prins Hendrik

Het was een geweldige ervaring voor jong en oud. Op vrijdagochtend is de hele vereniging in de bus gestapt op weg naar Maastricht. Na een korte tussenstop in de zon en een bootreisje over de Moezel werd de reis vervolgd naar Trier. Een stadje in de Duitse Eiffel met vele historische bezienswaardigheden. Prins Hendrik was onderdeel van de concertserie Bronnenconcerten. De muzikanten o.l.v. dirigent Marc Kocken hebben op het plein naast de beroemde Porta Negra, een van de oudste stadspoorten ter wereld, een concert verzorgd. Een zeer enthousiast publiek wat in de zon heeft genoten van zowel traditioneel Duitse als Nederlandse hits, afgewisseld met Aalsterse solisten.

De avond vond plaats in de feestzaal in het hotel in Bitburg waar Prins Hendrik dit weekend verbleef. Deze plaats deed zijn naam eer aan, want een hotel met een bierbrouwerij in de stad en een feestzaal gevuld met collega muziekverenigingen staat garant voor veel gezelligheid. Muzikanten uit Aalst musiceerden die avond ter plekke samen met Limburgers en Noord-Hollanders en het werd weer eens duidelijk dat muziek verbroedert. Na een korte nacht is het gezelschap op Moederdag al vroeg vertrokken naar Luxemburg om een Sonttagsconcert te geven, nu in het oude stadje Clervaux. Publiek in Luxemburg is gewend aan muziekuitvoeringen op een hoog niveau. Het concert werd gelukkig zeer gewaardeerd met een staande ovatie.

Na een kort verblijf op zonnige terrassen toog de Aalsterse fanfare terug naar Nederland. Na een diner in Limburg werd in de late avond een fantastische muziekreis afgesloten. Moe, voldaan, maar tegelijk met veel enthousiasme wordt alweer vooruitgekeken naar het eerstvolgende evenement in dit 120-jarig jubileumjaar. Dat zal zijn Prins Hendrik op het Plein op 22 juni a.s. Zet deze datum alvast in de agenda.

Musikfest Mosel Trier wordt ook in 2025 gehouden. De organisatie is in handen van Orpheus Reizen.  Klik voor mee informatie: HIER.

Gepubliceerd: 14 MEI 2024 - 19:56
Laatste update: 15 MEI 2024 - 08:25