Aanmelding lustrumproject Drents Vakantie Orkest van start

Aanmelding lustrumproject Drents Vakantie Orkest van start

Het Drents Vakantie Orkest (DVO) heeft de inschrijving geopend voor het orkestproject dat in de zomervakantie van 2020 voor de vijfde keer georganiseerd wordt. De deelnemers zijn voor de wekelijkse woensdagavondrepetities vanaf 1 juli te gast in clubgebouw Het Akkoord van muziekvereniging Noordenveld Roden, en vervolgen de repetities vanaf 5 augustus in De Notenkraker, het clubgebouw van chr. muziekvereniging AMDG Beilen.

Het Drents Vakantie Orkest is een project van Stichting Betoeterd uit Beilen, en ontstond in 2015 vanuit de ambitie om inwoners en toeristen van Drenthe te laten horen dat de blaasmuziek in hunebedprovincie Drenthe steengoed is. “Drenthe kent talloze actieve muziekverenigingen. In de periode dat zij vakantiestop hebben, bieden wij muzikanten de gelegenheid om te kunnen spelen in orkestverband”, licht Jeannet Boverhof toe, één van de initiatiefnemers. “Daarnaast is het gewoon heel erg leuk om muzikanten en dirigenten van andere orkesten te ontmoeten, en om ander repertoire te leren kennen”.

Onder leiding van het dirigentenechtpaar Aline Werkman- Schipper en Jan Werkman (uit Thesinge) bereiden de muzikanten zich voor op een serie van drie zomeravondconcerten. Donderdag 9 juli speelt het DVO voor de deelnemers van de Drentse Fietsvierdaagse in Diever, op 29 juli steken ze de provinciegrenzen over om op de Markt van Steenwijk (Ov.) te spelen en vrijdagavond 14 augustus staat er een feestelijk slotconcert op het programma in zaal Meursinge in Westerbork.

Deelname staat open voor muzikanten van alle leeftijden, vanaf speelniveau A/B. Alle informatie staat vermeld op www.betoeterd.nl/DVO2020

Foto: Het Drents Vakantie Orkest 2017 speelde o.a. in Ruinen (Foto: Theo Boonstra).

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 21 FEB 2020 - 09:43